Hej allihopa! Nu har jag äntligen fått sommarlov efter att ha jobbat i tre veckor! Det känns väldigt skönt.

Igår tittade jag på filmen Livet efter dig och så kom jag på hur bra boken var och också uppföljaren Arvet efter dig. Jag läste dessa böcker förra sommarn/hösten. LIvet efter dig läste jag ut på bara några dagar eftersom jag tyckte den var så bra. Detta kan vara en liten spoiler till er som inte har läst eller sett filmen.

Livet efter dig

"Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans,
När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat, och hon behöver verkligen pengarna.
Will har bestämt sig hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig.
Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid."

Jag älskar denna boken. Det är en så fin historia och jag grät (som jag typ alltid gör) jättemycket. Jag älskar Lou och Will tillsammans och jag älskar deras kärlekshistoria. Jag gillar hur Lou gjorde Will glad och mindre sur och dryg samt att hon nästan var den enda som kunde göra det. Som jag sa i mitt förra inlägg så älskar jag ledsamma och romantiska böcker och Livet efter dig är precis det.. Boken var väldigt rörande och gav mig blandade känslor. Jojo Moyes tar upp ett stort ämne, i form av Wills förlamning i kroppen och att han vill ta sitt liv. 

Arvet efter dig

"​Jag vill att du ska leva ett bra liv. Jag vill att du ska leva.
Med all min kärlek,
Will

Lou tampas med skuldkänslor över att hon inte lyckades förmå Will att fortsätta leva, samtidigt som hon själv ställs inför en hel rad nya utmaningar. Hon lovade Will att våga mer och att leva sitt liv fullt ut. Men hur? Och om man lärt sig att kärleken ibland lämnar en med outsäglig sorg och saknad, vågar man då bli kär igen?"

Ibland så blir inte uppföljare till väldigt bra böcker lika bra men jag tycker verkligen att Arvet efter dig är nästan lika bra som Livet efter dig. När jag hade läst ut Livet efter dig så ville jag verkligen veta hur det skulle gå för Lou Clark och jag är så glad att jag då efter kunde läsa denna bok och se hur det gick för henne. Man märker att Jojo Moyes är en bra författare när hennes uppföljare blir nästan lika bra som den första!

Ha det bra!

// Boknörden

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej och välkommen tillbaka till min blogg! Hoppas ni har en bra början på sommarlovet!

En av mina favoritböcker läste jag förra sommaren när jag var på Kreta, en ö utanför Grekland. Bilden ovan är på Chania, en jättefin stad på Kreta med små och stora shopping gator. Boken jag läste heter "Jag ger dig solen" och är skriven av Jandy Nelson.

Så här står det på baksidan av boken:

"Noah och Jude är tvillingar, bästa vänner, och olika som natt och dag. Noah vill hellre måla av världen i sitt skissblock än leva i den, medan Jude kastar sig ut i de högsta vågorna tillsammans med surfkillarna. Alla vill vara Judes vän, ingen vill vara Noahs. Tills Brian dyker upp, Brian som samlar på meteoriter och får Noahs kropp att vibrera. Men då inträffar det otänkbara en tragedi som slår tvillingarnas liv i spillror. Och allt förändras.
Tre år senare pratar tvillingarna inte längre med varandra. Noah har slutat måla och Jude har blivit en ensamvarg. Jude försöker ställa allt som gått fel till rätta, vilket sammanför henne med en excentrisk skulptör och en kille med världens krokigaste leende. Ett möte som kommer vända tvillingarnas liv upp och ner, igen."

Jag ÄLSKAR denna bok så mycket att jag läste ut den på tre dagar när jag var på Kreta. Jag läste vid poolen, i hotellrummet, när vi åt och till och med när vi åkte bil, vilket jag oftast mår väldigt illa av. Jag älskar karaktärerna, alltså Noah och Jude, och hur de är så olika även fast de är tvillingar. Jag älskar deras historier, att läsa om deras problem och hemligheter, deras känslor och deras liv. Jag gillar också hur Nelson har delat upp kapitlerna, så första handlar om Noah andra och Jude osv.

Jandy Nelson har fått med både sorg och kärlek i hennes bok. Jag älskar sorgliga och romantiska böcker så denna bok faller rätt i mitt gillande. Boken beskrivs till och med som "en sprakande berättelse om himlastormande kärlek och mörka hemligheter, om sprudlande kreativitet och bråddjup kärlek" vilket jag tycker är ett jättebra sätt att beskriva denna bok på!

Så "Jag ger dig solen" är en av mina favoritböcker och jag rekommenderar den verkligen!

// Boknörden

Likes

Comments

Hej! Har precis läst ut serien The Mortal Instruments av Cassandra Clare som består av sex böcker. Genren är Fantasy och alla finns översatta till svenska.

1. Stad av skuggor
2. Stad av aska
3. Stad av glas
4. Fallna änglars stad
5. Förlorade själars stad
6. Himmelska eldens stad

Böckerna handlar om Clary Fray som får reda på att hon är skuggjägare. Hon får reda på att det existerar demoner, vampyrer, varulvar, besvärjare, feer och massa andra varelser. Hon träffar nya vänner som hon tillsammans med kämpar mot deras fiender.

Det ändå jag kan säga är att jag älskar allt. Jag älskar handlingen, karaktärerna, hur Cassandra skriver, jag bara älskar allt! Kan lätt säga att det är min favorit bokserie så jag rekommenderar er verkligen att läsa den. Den var så himla bra! Jag både grät och skrattade när jag läste. Har varit helt fast i dessa böcker i några månader så nu när jag har läst klart känns det lite tomt! Men som tur är så finns det två trilogier och andra böcker runt om The Mortal Instruments som handlar om olika karaktärerna och utspelar sig både innan och efter.

Det finns även en serie på Netflix som heter "Shadowhunters" och är baserad på böckerna. Den är jättebra men väldigt annorlunda från böckerna. Sedan finns det också en film på första boken. Det skulle kommit en film på andra också men jag tror inte de hade tillräckligt med pengar för att fortsätta. Vilket jag tycker är synd eftersom det skulle vara kul och se!

Ha en fortsatt bra söndag!

// Boknörden

Likes

Comments

Hej och välkomna tillbaka till min blogg! Idag tänkte jag skriva om Therése Lindgrens bok "Ibland mår jag inte så bra" och hennes hudvårdsprodukter i samarbete med CCS.

Therése Lindgren är en av Sveriges största youtubers med över 500 000 prenumeranter. Hon är även en av mina favoriter på youtube. Anledningen till varför jag älskar Therése är för att hon tar upp ämnen som många andra inte vågar prata om som till exempel psykisk ohälsa och panikångest vilket är viktiga ämnen att prata om eftersom många lider av någon av dem eller båda.

Under 2016 skrev hon och släppte hennes bok "Ibland mår jag inte så bra" där hon berättar om diagnoser och panikångestattacker, om relationer och kärlek samt hennes erfarenheter med psykisk ohälsa. Jag tycker om denna bok väldigt mycket och beundrar henne för att hon vågar dela med sig av det som hon skriver i boken. Jag rekommenderar er verkligen att läsa den om ni vill lära er om psykisk ohälsa eller om ni bara gillar Therése och behöver något att läsa!

Therése har även gjort sina egna produkter i samarbete med CCS som till exempel handkrämer, läppglans, body lotion och shower gel. Jag älskar verkligen hennes produkter eftersom de luktar jättegott, de är veganska och de är bara väldigt bra! Så dem rekommenderar jag också!

Hoppas ni har en bra början på sommarlovet! Själv ska jag jobba i tre veckor så jag har inte lov riktigt än.

// Boknörden

Likes

Comments

Hej!! Idag ska jag berätta lite om författaren John Green och vad jag tycker om hans böcker.

John Green är en amerikansk författare och vloggare på youtube. Jag har läst 5 av hans böcker och ni kan se dem på bilderna ovan. Green skriver på ett väldigt ungdomligt sätt och han är väldigt lätt att förstå vilket jag tycker är jätte bra. När jag läser hans böcker känns det verkligen inte som en 39 åring har skrivit dem och det visar ju att han kan nå ut till ungdomar. Hans böcker är fulla med udda saker och udda kärlekshistorer. Alla hans karaktärer är helt olika och speciella på sina egna sätt.

Förr eller senare exploderar jag
Detta var den första boken jag läste av John Green och den har även varit 1:a på New York Times bestsellerlista! Vilket den verkligen förtjänar eftersom det är så bra. Boken handlar om Hazel Graze som har sköldkörtelcancer och Augustus Waters som har varit tvungen att amputera benet på grund av cancer. Deras kärlekshistoria är är underbar och jag grät väldigt mycket när jag läste ut den. Den finns även som film ( satt och grät i biosalongen när jag såg den).

Let it snow
Denna bok skrev John tillsammans med Maureen Johnson och Lauren Myracle. De har skrivit tre berättelser om olika personer i en stad där det är snöstorm. Jag gillar verkligen det konceptet att man får se olika vinklar och följa olika personer. Väldigt mysig bok att läsa vid julen!

Efter Alaska
Efter Alaska handlar om Miles Halters och hans sista år på High School i Alabama. Där träffar han Alaska Young och hans liv förändrar helt. Denna bok är ännu en helt underbar bok som också gjorde att jag grät lite hehe :). Jag älskar verkligen huvudkaraktären Miles, han är så "awkward"! Och han är också expert på att veta kända personers sista ord!

Papperstäder
Denna bok har nog många hört talas om! Den handlar om Quentin som alltid har varit hemligt förälskad i hans äventyrslystna granne Margo. Det finns en film som är baserad på boken men jag blev så besviken när jag såg den! Den var helt annorlunda från boken. Men boken är helt underbar, grät säkert också någon gång när jag läste den haha!

Katherine teorin
Denna bok är lite speciell eftersom den handlar om Colin Singleton som har blivit dumpad 19 gånger av 18 tjejer, alla vid namn Katherine. Detta är inte riktigt min favorit av John men den är ändå väldigt bra! Huvudpersonen Colin är en anagramfantast, alltså han älskat att skriva anagram och han är också lite av ett underbarn, vilket jag tycker är lite kul.

Hoppas ni gillade det här inlägget och att ni blev intresserade av att läsa John Greens böcker. Ha en bra långhelg!

// Boknörden


Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg som mest kommer handla om böcker! Jag tänkte skriva om nya böcker som jag köpt och göra bokrecensioner samt skriva om mina favoritböcker och författare. Detta kommer bli mitt första inlägg!

Jag köpte tre nya för någon vecka sedan på myrorna. De hade tre pocket för 45 kr vilket är väldigt billigt! Så jag köpte "Sista brevet från din älskade" av Jojo Moyes eftersom jag tycker hon är en väldigt bra författare. Sedan köpte jag "Femtio nyanser av honom" av E L James och "PS Jag älskar dig" av Cecelia Ahern. Jag älskar verkligen romantiska böcker så det ska bli väldigt roligt att läsa!

Hoppas ni har en bra dag!

// Boknörden

Likes

Comments