Contains affiliate links Postad i: Allmänt, Stil

Att hitta kläder i rockabilly-stil i vanliga butiker kan vara svårt. Alla vet också hur svårt det kan vara med att beställa, man har ingen aning om hur tyget känns och man vet inte heller vilken storlek man har. Rockabillybutiker finns det väldigt lite om här i Sverige, plus det är svindyrt! Så här är 3 tips för att hitta kläder i rätt stil i vanliga butiker!


1. Ha ett öppet sinne!

Är toppen konstig under midjan? Det gör inget! Du har säkert en kjol eller ett par byxor över det ändå!Använd andra kläder för att täcka det du inte gillar med ett annat plagg. en konstig nederdel på tröja blir väldigt enkelt att dölja då en nedstoppad tröja och höga byxor hör till. Rätt sorts underkläder och accessoarer kan få nästan allt att får en känsla av 50tal.


2. Plugga!

Att hitta kläder kommer bli mycket enklare om du vet vad du letar efter. Kolla in hemsidor som säljer riktiga rockabillymärken som collectif och lindybop. Kolla även sidor som säljer äkta vintage som tillexempel http://www.etsy.com eller bildgoogla efter bilder från kataloger från 40 och 50talet.


3. Sy om!

Om den där snygga tröjan på rea är för stor är det bara till att sy in! Sy om ett plagg helt om mönstret och färgerna är rätt men inte modellen. Och ibland räcker det med att byta knappar eller sy dit en liten applikation eller ett fint band.


Lite tips under 200kr


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments