I'M ON MY WAY

Godmorgon fina ni! Jag hoppas att ni mår jättebra. Jag mår bra!

Det är Måndag & vi har en ny vecka framför oss. Som många säkert redan vet om bor jag i Grekland, på Rhodos och här går säsongen emot sitt slut. Sommaren börjar alltså gå emot sitt slut och vi kommer in på höst och vinter halvåret. Det innebär att turister börjar minska och ställen som bara är öppet under sommaren börjar bomma igen. Många kan tro att det är tråkigt att vara här på vintern och att det inte är mycket som händer. Men jag kunde inte älska det mer.

Solstolarna försvinner ifrån stränderna och ön omvandlas sakta men säkert till en tyst, lugn och harmonisk ö. Det är en kontrast från sommar till vinter, som är lik den i Sverige, den enda skillnaden är ju egentligen bara klimatet och livsstilen du lever. Jag tror att många lätt kan få det om bakfoten.

Jag menar, jag hade inte velat bo i ett land där det är sommar året om, vem orkar med det i längden? Jag tror inte många faktiskt gör det. Däremot tror jag att det är många som jag, som väldigt enkelt kan hamna i en vinterdepression när man bor i tillexempel Sverige. Där höst och vintertiden är så pass lång, kall, och mörk som den är. På Rhodos blir det för det första, aldrig mörkt. Vilket är något jag är otroligt glad över att det inte blir. (Självklart blir det mörkt om natten.) Men som i Sverige börjar det ju mörkna redan runt 14 snåret på eftermiddagen. Jobbar du inomhus under normala arbetstider så är det mörkt när du åker till jobbet och så är det mörkt när du åker hem ifrån jobbet. Vilket resuterar i att du väldigt sällan får se solljus. Sedan är det kallt, som om det inte skulle vara nog. Minusgrader. Dina hårstrån i näsan fryser till is och ska du ut på krogen en Lördagkväll så får du köa i den kylan, och betala 150kr inträde ändå.

På Rhodos kan det regna väldigt mycket. Och once in a while får du stå ut med en storm eller två. Mycket mer än så är det inte. Det är alltid ljust och soligt och om du så vill kan du till och med bada - året om. Jag solar fram till sent November och jag går till stranden igen i Mars månad. Det är inte sommarvärme. Men du kan definitivt sola och NJUTA utan några som helst omständigheter.

På vintern är det upp till dig vad du gör i vardagen. Men jag menar, du har ju absolut lika många valmöjlighter här som i Sverige under den tiden, om inte fler. De ställen som bommar igen för sommaren är ju inte de ställen du besöker ändå, när du bor på ön. (Förutom bargatan man springer igenom ett par gånger under sommaren) Men det är ju inget du går och är ledsen över under vintern. Det finns ju klubbar och barer som är öppet året om. Bargatan - i mitt fall, besöker jag ju främst för de personer du känner, och inte för att det är så otroligt fräscha och roliga klubbar att gå till, haha!

Jag är så glad över att jag bor här, och så tacksam för att jag faktiskt kan göra det. Sen de att jag flyttade hit så har jag fått ett v��lmående jag aldrig tidigare haft. Jag kan slappna av och jag känner att - här kan jag vara mig själv till hundratio procent utan några problem.

Jag börjar finna mig själv mer och mer, jag lär mig nya saker om mig själv för varje dag som går och framförallt växer jag som person. Jag accepterar fel jag tidigare gjort och lär mig istället utav dem. Sen det att jag började älska mig själv på riktigt och acceptera vad jag faktiskt är, så är det enklare att bearbeta livet. Och komma ihåg hur fett det faktiskt är att leva!!!

Jag vill bli bättre på att uppdatera bloggen. Men allt kom som en käftsmäll, från det att jag fick tillbaka min dator så ville jag ju börja med allt på en gång - jag var och är fortfarande så himla pepp! NI vet ju hur mycket jag älskar och brinner för det här. Men från de att jag startade min Youtubekanal så har jag fokuserat väldigt mycket på den, just för att det är något jag aldrig tidigare har gjort och det är så mycket att lära och det är så himla kul. Men nu börjar jag bli någorlunda insatt och känner att jag äntigen kan släppa in bloggen i min vardag igen. Kul va? Jag vet ju att många utav er inte tycker om att titta på Youtube, och det är ju okej såklart. Men ni uppskattar min blogg och tidigare har jag fått så mycket kärlek och respons ifrån er. Ni är så himla bra och bäst är ni!

Gillar

Kommentarer