Here we go again, asking where I've been

Hej på er, vänner & ovänner.

Undrar om någon sen förut hänger kvar här, ett & ett halvt år senare. Helt ofattbart egentligen, att jag inte har bloggat på snart två år? Jag kan inte förstå det själv. Sista gången jag bloggade var precis innan jag åkte ifrån Sverige tillbaka till Grekland.

Och här är vi, 1,5 år senare. Jag åkte aldrig tillbaka, jag valde att flytta till Grekland permanent. Många frågar mig hur jag kan bo här. Om jag inte saknar min familj och mina vänner. Och man tjänar ju så bra med pengar i Sverige. Och samhället och alla människor är ju så himla bra.

Ni som varit med mig ett tag här, framförallt ni som varit med från allra första början (2011 -2012 tiderna) har ju en del koll på hurvida mitt liv sett ut. Ni som klickar in här för första gången någonsin så kan jag fatta mig kort - Jag är inte född med en silversked i käften. Jag har haft en väldigt destruktiv barndom. Därav har jag inga speciella famijerrelationer att skryta om. Varav det har lett till att jag aldrig haft varken tid, vilja eller egenskaperna till att knyta vänskapsband.

Det är inte att jag har socialfobi, eller att jag skulle vara introvert. Utan tvärtom. Men det har alltid varit annat som prioriterats. Och när man har fått sköta sig själv i hela sitt liv så utvecklar man en otrolig bekvämlighet i sig själv och sin ensamhet. Det kanske låter sorgligt, men det är inget jag tycker är dåligt eller negativt. Jag har alltid varit en ensamvarg.

Jag har haft många nära vänner som har kommit och gått, det har aldrig hållit i längden. Men jag har alltid haft många bekanta, från alla håll och kanter. Det är något jag tycker om att ha.

Iallafall. Tillbaka till frågan så är detta ert kanske lite för långa svar. Men så ligger det till. Jag har inget speciellt att hämta i Sverige förstår ni. Därför kanske det är så pass enkelt för mig att bara packa och åka. Jag kan inte svara på om det hade varit annorlunda ifall situasion hade varit en annan.

Att man tjänar bättre cash eller att samhället skulle fungera bättre i Sverige, ja, förmodligen så ligger det en sanning i det. Men det är här jag är lycklig och trivs med vem jag är och vad jag gör. Ni måste vara försiktiga med hur mycket pengar har övertag på er. Pengar är inte allt här i världen. Lycka däremot, och ett välmående.

Tänk om ni jobbar flera flera år i rad i ett land du inte tycker om, på ett jobb du hatar och lever en livsstil som får dig att vilja kräkas. För att tjäna ihop dina hundra tusen på ett sparkonto som du sen ska spendera ytligare flera flera år till att fundera ut vad du ska göra med alla dina tusenlappar. Har du otur så kanske du råkar utveckla snål och girighet på vägen. Och sen kanske väntar ut det så pass länge att alla dina drömmar återstår och blir drömmar. När dem kunde ha blivit minnen. Du kanske blir sjuk, du kanske blir funktionshindrad eller kanske till och med råkar ut för en olycka och inte överlever.

Det enda jag vill få ut av detta är att, kan man - så ska man. Strunta i ditt maxade sparkonto och ditt perfeka planerade liv IFALL du vill det. Våga riskera för att vinna.

Jag börjar sakta men säkert stadga mig och få ihop ett bra jävla liv här i Grekland! Det har verkligen inte varit lätt alla gånger, jag har fått kämpa mig igenom mycket skit och jag har tagit dåliga beslut vissa gånger som jag senare fått äta upp. Jag har varit oansvarslös och naiv. Men det är okej. Det är vad alla måste förstå som vill men inte vågar. Ni kommer tabba er. Ni kommer göra bort er något totalt och få tänka om många gånger. Men det är okej så länge du inte ger upp med vad det är du försöker uppnå.

Jag tabbar mig fortfarande. Det är fortfarande svårt och jag har inte uppnått det jag vill uppnå än. Men jag är iallafall i ett land, omgiven med människor jag älskar och gör det jag tycker om - samtidigt som jag försöker uppnå det jag vill. Och tro mig, det är enklare att kämpa när du är lycklig.

Jag har saknat er! Hoppas att några av er är kvar här, för nu är jag skyldig er en jävla massa liv. Nu ska vi ta igen 1,5 år tystand.

Ta han om er så hörs vi snart igen.

Gillar

Kommentarer