//Emilia

Likes

Comments

Tja!

Vi nior har nästa hela denhär månaden planerat vår julfest och idag bar det av! Blev en succé, akkt gick helt rätt och vi fick jättemånga att skratta vilket känns så skönt efter dagar av planering och improvisation.

Efter den fartfyllda dagen har vi nu då äntligen fått jullov och på lördag åker vi till syrrans där vi firar jul! Kommer bli jätteroligt bland annat p.g.a att jag vet att det finns en ukulele i tomtens lager, undrar vem den kan vara till...

Lucia missade jag pga att jag fick viruset som håller på och sprider sig här runtomkring. Har hostat och haft feber, så något uppträdande blev det inte för min del.

Nyåret har jag planerat att fira med bästa sällskapet, så det är något att se framemot!

Det blev en snabb update ikväll, men nu ska jag scrolla genom Netflix och titta om jag hittar något intressant. Har nämligen precis kollat igenom Rick & Morty för andra gången.

Godnatt!


//Emilia

Likes

Comments

Tja!

Har fått vara hemma idag med magsjuka och fick missa resan till yrkesskolan, vilket jag är jätteledsen över! Men vad kan man.

Dagarna kommer och går och julen börjar närma sig, därmed julfesten som vi niorna har hand om. Blir spännande att se vad vi hittar på!

Är också luciakandidat här i byn, så det är väl spännande! Blir mycket stoj med det också, samt att Finlands 100 års födelsedag kommer upp, vilket också ska planeras i skolan.

På tal om Finland 100 år, så var jag och pappa och kollade på remaken av Tuntematon Sotilas (Okänd soldat)
Ett absolut mästerverk! Rekommenderar filmen starkt till de som inte ännu sett den, absolut värt ens tid! Har nog aldrig sett en så verklighetstrogen film där det verkligen kändes att man var på plats! Stor applåd till de som hjälpt att skapa filmen och förstås de talangfulla skådespelarna!


Morgon dagen spenderas väl hemma och på helgen kommer S hit. Nästa veckas helg är det ju redan lilla jul, vilket för mig är helt ofattbart! Den spenderas med familjen och iår ska jag göra ett försök på eggnog!

Bjuder på två av mina nyaste citat och så ska ni ha en bra fortsättning på veckan!

//Emilia

Likes

Comments

Tja!

En praovecka har redan gått, har fått vara med vid veterinären, vilket har varit jätteintressant! Nästa vecka är det dagis som gäller!

Blir en snabb lista som jag stulit från Syrrans blogg!

Hit vill jag resa:

Norge, Danmark, Tyskland, Polen, Amerika, Kanada (listan är nog mycket större än den här)

Det här vill jag äta:

Olika kulturella maträtter i flera olika länder

En artist jag vill se live:

Beyonce, Set it off, Fall out boy m.m

Det här vill jag uppleva:

En broadway musikal, vara med i en broadway musikal, camping, äga hund, resa, gifta mig

Ett språk jag vill lära mig:

Ryska, latin, norska och många fler!

Den här boken vill jag läsa:

Alexander Hamilton -Ron Chernow

It -Stephen King

En utmaning jag ska klara:

Att få upp mitt matematik betyg, få färdigt min bok!

Ett äventyr jag vill vara md om:

Campa i skogen

Det här vill jag äga:

En hund, Audi R8, en Tesla, en bra mikrofon, en egen lägenhet, ett piano och ja mycket mer...

Ett jobb jag vill prova på:

Veterinär, författare, skådespelare, youtuber

Ett mål med min hälsa:

Börja äta mer hälsosamt, bli mer aktiv

En person jag vill träffa:

Lin-Manuel Miranda!

En känsla jag vill få känna:

Lyckan över att få hålla sin egen bok i handen, nervositeten före en uppvisning, lyckan när uppvisningen är över, glädjen att få se sin egen hundvalp för första gången

Det här vill jag skapa:

En bok, en musikal, en organisation där man reser runt i världen och berättar om ångest och depression till unga som gamla, en egen låt!

//Emilia


  • Filed under: Tag

Likes

Comments

Tja!

Ligger här sjuk, så bestämde mig att skriva på bloggen då jag ändå inte har något bättre att göra. Illamåendet slog till igår kväll och mår ännu dåligt nu, så skippar skolan idag så att jag kan ta upp krafterna för de kommande proven nästa vecka. Hellre är jag sjuk nu än då.

Veckorna har susat fram och inom några månader blir det periodbyte, känns helt otroligt. Snart ska vi också veta vart vi ska efter nian och just nu siktar jag på IB gymnasiet i Vaasa. Men om jag då är så pass mogen att jag klarar av att bo ensam i Vasa, är en helt annan sak.

Jag och Hanna var och kollade American Made här en dag, för att fira både min och hennes födelsedag (som vi glömt att fira) En jättebra film som jag absolut rekommenderar!
Jag skulle också kolla It med en annan grupp av vänner, men det gick inte precis som planerat, så plan B blev att åka till en kompis och kolla skräckfilm på Netflix.

Nu ska jag försöka sova lite och sen kolla om jag får mat i mig!

//Emilia

Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw