Därför mår jag dåligt

Jag är mkt väl medveten om att jag startat en blogg, just för detta ämnet; psykisk ohälsa. Tänkte faktiskt att jag skulle skriva och prata om detta i denna bloggen också, fast på en liten nivå. Mina absoluta innersta tankar är i den andra bloggen. Mina generella tankar, kan vi ta i denna bloggen. Jag vill liksom nå ut till alla! I dagens samhälle är det många många, som lider av just psykisk ohälsa. Dagens samhälle är faktiskt livsstilen osund för många, med detta menat, är det ställs för höga krav på en och en del ställer för höga krav på sig själva.

Jag tänkte idag, skriva om varför just jag mår dåligt!

Jag vill diagnosen förlossningsdepression redan i februari, men dum som jag var, ignorerade jag det och jag trodde att det skulle gå över av sig själv, men så fel jag hade! Istället har jag kämpat i ett halvår. Ett halvår för länge. Jag vill därför poängtera att ni andra, inte gör samma sak som jag! Har ni en gnutta symtom på det, sök hjälp direkt!

💀 Jag har skapat så pass fasta rutiner för barnen, att jag får panik om det rubbas med en minut!

- På denna punkten har jag blivit bättre på! I snart tre veckor har jag hittat på massa saker med barnen, vilket gör att rutinerna ändras med någon timme. Det känns mycket skönare. Jag tar det som det kommer och det känns genast bättre! 😁

💀 Jag har enorma kontrollbehov!

- Jag måste ha koll på allt! Kontrollera allt i det minsta detalj. Att de måste ha mat ett ex antal gånger varje dag, att jag måste leka med dom ett visst antal timmar. Kontrollera skötväskan flera gånger. Jag måste veta vart toaletterna ligger, när vi åker bort, både hos vänner och när jag shoppar. Listan kan göras lång!

💀 Jag kan/vill inte lämna bort Liam!

- Jag fanns inte där för honom de första veckorna och vi var med om något traumatiskt gällande honom, därav känner jag att jag att han behöver mig och jag behöver honom, hela tiden!

💀 Enormt dåligt samvete!

- Detta är den största behoven till varför jag inte mår topp. Jag har ständigt dåligt samvete över barnen. Rädd att dom ska minnas deras uppväxt som tråkig. Rädd för att Wilma inte ska tycka om mig som mamma, för att jag lämnade bort henne så mkt under graviditeten.

💀 Osocial!

- Under graviditeten med Liam, kunde jag knappt resa på mig, för att jag hade sån foglossning, huvudvärk, diabetes osv, att vi blev isolerade. Tyvärr har det hållt i sig även efteråt och detta känns sjukt tråkigt! Jag vill bara vara hemma o mysa! Som sagt, har jag blivit bättre på den punkten!

Detta var allt jag kom på för stunden!
Känner ni igen er?
Ni får gärna kommentera och lägga till punkter!

Vill ni läsa min andra blogg?
Den är fortfarande låst, men det är bara att be om lösen, så får ni det direkt
👌
🌸 Här! 🌸

  • Om mig
  • 889 visningar
  • Nära Tranås

Gillar

Kommentarer

mammashus
mammashus,
❤️❤️❤️
nouw.com/mammashus
Granyanser
Granyanser,
Oh ja! Vad jag känner igen mig. Blev utmattad av att bara kliva upp på morgonen. Min man skjutsa in mig till psykakuten när jag hade tjutit hysteriskt i två dagar i rad. Visste inte ens att man kunde vara deprimerad "på riktigt" innan dess. Hejja dig!!
nouw.com/granyanser
bolmgren
bolmgren,
Usch låter hemskt! Hur längesen är de? Är du bättre nu? 😊
nouw.com/bolmgren
Granyanser
Granyanser,
Ja nu är det ca 3-4 år sedan. Mycket bättre nu, men jag har fått jobba mycket med mig själv sen dess. Jag tror att har man ramlat dit en gång så är det lättare att göra det igen. Samtidigt som man nu har lärt sig när man är på väg "ner" och kan göra något åt det istället. Eller så har jag ialf upplevt det. Alla funkar ju säkert olika.
nouw.com/granyanser
maxarna
maxarna,
Skönt att det går åt rätt håll... kram
nouw.com/maxarna
bolmgren
bolmgren,
HallonMia
HallonMia,
Nu är vinnarna av shoutouten uppe på bloggen, kika in för att se vilka som vann 😃
nouw.com/hallonmia
Anna
,
Hur skriver jag PM här för att få lösenordet?
bolmgren
bolmgren,
Sök på mig på Fb istället eller maila mig på [email protected]
nouw.com/bolmgren
Maria
,
Skulle gärna vilja följa din andra blogg. ❤️
bolmgren
bolmgren,
Sofia,
Ja det är jätte viktigt att ta tag i sådan direkt, speciellt om man har ett äldre barn som ser och ev tar efter. Hoppas du blir bättre snart. 👏🏼
www.sofiamilton.com