Recensioner

Författare: Joakim Lundell (Berättat för Leif Eriksson & Martin Svensson)

Antal sidor: 222

Förlag: Forum

Språk: Svenska

Utgivningsår: 2017

*Från goodreads*

Hans Youtubekanaler har sammanlagt över en miljon prenumeranter. På Instagram följs han av mer än 800 000 personer. Hans musik slår lyssningsrekord på Spotify. Joakim Lundell, tidigare känd som Jockiboi, är idag tveklöst en av Sveriges största influencers. Men vägen dit är full av smärtsamma minnen.

Under sin uppväxt placeras Joakim i fosterhem och ungdomshem och bollas mellan olika myndigheter. Han lever en tid som hemlös och hamnar i drogmissbruk och kriminalitet. Ensamheten driver honom till flera självmordsförsök. Vändningen kommer när han träffar sin fru Jonna. Med henne finner Joakim den trygghet och självkänsla han tidigare saknat.

Monster är en drabbande och hoppfull berättelse om en man som slår sig fri från en till synes nattsvart tillvaro, och blir en röst och en vän för hundratusentals människor. Joakim Lundell berättar sin historia för Leif Eriksson och Martin Svensson.

Jag har följt Joakim sen han startade sin Youtube kanal och jag visste även vem han var under sin blogg tid. Så jag har rätt stor koll på vem har var och vem han är nu idag. Jag tycker det var riktigt intressant att få läsa hans historia och att få veta vad det är som formade honom till den han blev. Det gjorde ont i hjärtat att läsa om allt han varit med om och om hur lite hjälp han fick. Får det verkligen gå till såhär?! Inget barn borde få uppleva så hemska saker. Jag satt verkligen klistrad och läste ut hela boken på en sittning, och bara det säger väl vad jag tyckte!

4/5

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments