Mina favoritböcker, Recensioner

Författare: Jen Wilde

Antal sidor: 262

Förlag: Swoon reads

Språk: Engelska

Utgivningsår: 2017

*Från goodreads*

When BFFs Charlie, Taylor and Jamie go to SupaCon, they know it’s going to be a blast. What they don’t expect is for it to change their lives forever.

Charlie likes to stand out. SupaCon is her chance to show fans she’s over her public breakup with co-star, Reese Ryan. When Alyssa Huntington arrives as a surprise guest, it seems Charlie’s long-time crush on her isn’t as one-sided as she thought.

While Charlie dodges questions about her personal life, Taylor starts asking questions about her own.

Taylor likes to blend in. Her brain is wired differently, making her fear change. And there’s one thing in her life she knows will never change: her friendship with Jamie—no matter how much she may secretly want it to. But when she hears about the Queen Firestone SupaFan Contest, she starts to rethink her rules on playing it safe

Jag gillade den här boken. Den gick väldigt lätt att läsa och det passar bra eftersom jag inte hade speciellt mycket läslust efter jag läste ut a court of thorns and roses. Men den här boken gjorde så att jag fick tillbaka läslusten!

Jag gillade speciellt Taylors del i boken. Jag kände igen mig så mycket i henne och hennes problem. Jag hade lite svårare för Charlie. Men det var mest för att jag tyckte allt gick så fort fram hos henne.

Men annars tyckte jag att det var en perfekt contemporary och en perfekt sommar bok. Jag skulle gärna vilja läsa mer av Jen Wilde.

5/5

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Recensioner

Författare: E. Lockhart

Antal sidor: 225

Förlag: Hot key books

Språk: Engelska

Utgivningsår: 2014

*Från goodreads*

A beautiful and distinguished family.
A private island.
A brilliant, damaged girl; a passionate, political boy.
A group of four friends—the Liars—whose friendship turns destructive.
A revolution. An accident. A secret.
Lies upon lies.
True love.
The truth.

Denna bok lämnade mig så förvirrad. Efter jag läst sista sidan ville jag bara läsa om hela boken igen. Det är svårt att säga vad boken handlar om utan att avslöja någonting. Det här är en sån bok man måste gå in i utan att veta någonting om den innan. Jag gillade den riktigt mycket fast jag blev så förvirrad. Jag satt hela tiden och försökte gissa vad mysteriet skulle vara men jag hade så fel! Det enda jag visste när jag började läsa var att den handlar om ett mysterium så det ät allt jag kommer skriva om den här. Jag är i chock helt klart! Jag måste ta och läsa om den någon gång lite senare för o se om jag får en annan uppfattning av den nu när jag vet vad som händer.

3,5/5

Likes

Comments

Mål

Tänkte sammanfatta lite snabbt hur jag ligger till med mina läsmål nu när det knappt är fyra månader kvar av året


1. Läsa klart Harry Potter serien.

Jag har läst 4/7 så jag har lite svårt att tro att jag skulle klara att läsa ut alla detta år. Jag har lite ångest över att påbörja fenixorden då den är så himla tjock och jag vet att den kommer ta så lång tid att läsa.. Men jag vet ju redan att den självklart kommer vara superbra! Så vi får helt enkelt se när jag tar upp den!

2. Läsa minst 50 böcker.

Just nu har jag läst 27 böcker och ligger 3 böcker efter i min goodreads utmaning. Men jag tror fortfarande på att jag skulle kunna klara det!

3. Läsa 5 klassiker.

Ärligt har jag faktiskt inte läst en enda haha! Jag äger även bara en så jag får se om jag kommer kunna läsa den iallafall i år.

4. Försöka hålla mina TBR.

Jag gav upp det där med TBR redan efter första månaden. Jag är en sån som väljer bok efter humör och om jag har något jag känner att jag måste läsa fast jag inte känner sug för den just då så hamnar jag i lässvackor, tyvärr!

5. Vara mer aktiv på bloggen.

Det känns lite som det gått i perioder under året. Men jag såg på min lista över lästa böcker att jag varit hemskt dålig på att skriva recensioner. SKÄRPNING!

6. Avsluta så många serier som möjligt.

Jag tror att jag bara avslutat en serie, och det är den om Lara Jean. Svårt att hålla koll på vilka serier jag påbörjat men jag ska göra en sida om det i min läs bullet journal så jag har mer koll!

7. Göra mig av med böcker jag inte är intresserad av att läsa

Där har jag misslyckats totalt! Bok antalet bara ökar haha!  • Filed under: Mål

  Likes

  Comments

  Recensioner

  Författare: Sarah J. Maas

  Antal sidor: 416

  Förlag: Bloomsbury

  Språk: Engelska

  Utgivningsår: 2015

  Serie: A court of thorns and roses #1

  Feyre's survival rests upon her ability to hunt and kill – the forest where she lives is a cold, bleak place in the long winter months. So when she spots a deer in the forest being pursued by a wolf, she cannot resist fighting it for the flesh. But to do so, she must kill the predator and killing something so precious comes at a price ...


  Dragged to a magical kingdom for the murder of a faerie, Feyre discovers that her captor, his face obscured by a jewelled mask, is hiding far more than his piercing green eyes would suggest. Feyre's presence at the court is closely guarded, and as she begins to learn why, her feelings for him turn from hostility to passion and the faerie lands become an even more dangerous place. Feyre must fight to break an ancient curse, or she will lose him forever.

  Min första Sarah J. Maas bok utläst! Jag tyckte den var riktigt bra! I början var den seg och jag hade svårt att komma in i handlingen men efter typ halva var jag helt fast!
  Vissa delar i boken hade jag lite svårt för men jag har hört att dom andra två ska vara ännu bättre. Dock var jag i en lässvacka under tiden jag läste denna. Det var ju nu under min semester. Då gjorde jag så mycket på dagarna och hade inte tid eller lust till att läsa. Så det tog mig faktiskt över en månad att läsa ut den, haha! Men den var fortfarande riktigt bra trots att det gick segt. Så dom ska jag se till att beställa hem nästa gång jag ska beställa böcker.

  4/5

  Andra böcker i serien:

  1. A court of thorns and roses

  2. A court of mist and fury

  3. A court of wings and ruin


  Har inte läst så mycket på senaste tiden men nu är jag tillbaka på jobbet efter en härlig semester så nu kommer läsandet mer i rutin. Så förhoppningsvis kommer det bli mer liv här på bloggen framöver!

  Likes

  Comments

  Recensioner

  Författare: Viktor Frisk

  Antal sidor: 143

  Förlag: Forum

  Språk: Svenska

  Utgivningsår: 2017

  Det tog sjutton år. Sjutton år för länge. Innan superbloggaren och artisten Viktor Frisk fick sin ADHD-diagnos fick han inte rätsida på någonting. När läkaren sa: "Det står ju tatuerat ADHD i pannan på dig, hur har alla kunnat missa det?" var det många pusselbitar som föll på plats, men det blev även en rejäl tankeställare. ADHD förknippas ofta med något negativt, en sjukdom och belastning. Man klassas som dryg, jobbig och får många gånger höra att man dum i huvudet. Men för Viktor har diagnosen i stället öppnat totalt oväntade dörrar och han har lärt sig att dra nytta av sin rastlöshet och frenesi - ADHD:n har varit som en extra motor som drivit honom till framgång och rakt in i svenska folkets hjärtan.

  Här berättar Viktor om sitt liv med ADHD. Om den struliga uppväxten på landet utanför Eskilstuna, om livet före diagnosen när ingen, absolut ingen, förstod honom. Om sin inre frustration, om tvivlen och skuldkänslorna. Men också om allt det positiva som han fått med sig från sina erfarenheter och hur han lyckats vända ADHD-diagnosen till en personlig superkraft.

  Jag tycker det här är en bok alla borde läsa! Även om du inte har adhd. Det är mycket fakta om diagnosen men mest handlar den om Viktors liv. Jag tror boken hade varit bättre om jag hade haft mer koll på vem Viktor är. Jag vet mest vem han är för att han var med i melodifestivalen, men så mycket mer koll har jag inte. Det gjorde att jag tyckte den blev rätt seg i dom delarna som handlade om hans liv då jag helt enkelt inte har någon koll på honom. Men jag fick ändå lära mig en hel del om hur adhd fungerar och tips på saker som kan göra vardagen enklare.

  3,5/5

  Likes

  Comments