Satt och kollade igenom alla mina böcker och jag insåg att jag har en hel del böcker som jag aldrig kommer kolla åt igen eller känner att jag inte vill ha kvar. Dom flesta är böcker som jag gillade när jag var liten. Så det var lika bra att sortera ut dom och göra plats för nya. Nu är frågan om jag ska försöka sälja dom eller om man ska skänka bort dom...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Författare: Jennifer E. Smith
Antal sidor: 206
Förlag: B. Wahlströms
Orginal titel: The statistical probability of love at first sight
Språk: Svenska
Utgivningsår: 2012

Handling: Vem kunde tro att fyra minuter skulle förändra allt? Det måste vara den värsta dagen i Hadleys liv. Hennes pappa ska gifta om sig med en kvinna hon aldrig träffat och hon missar planet från New York till London. Nu är hon fast på flygplatsen i flera timmar. Men det är också dagen hon möter Oliver - drömkillen från England som ska med nästa plan till London. Under de följande 24 timmarna utspelar sig en oförglömlig kärlekssaga. En berättelse som får dig att tro att sann kärlek finns och att den kommer när du minst anar det.

Omdöme: Jag tycker boken var bra. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle gilla den eftersom jag inte gillar kärleks böcker speciellt mycket. Det fanns vissa ställen i boken som jag störde mig på översättningen. Skulle helst velat läsa den på engelska, menmen. Men över lag tyckte jag att den var bra! Började läsa den igår så gick riktigt snabbt att komma igenom den.

 

 

Likes

Comments

Beställde lite böcker ifrån Bokus vårrea i början av förra veckan och idag kom paketet.
Det blev 6 stycken denhär gången och 5 av dom har jag velat läsa länge!
Det blev:
Legend - Marie Lu
Rör mig inte - Tahereh Mafi
Rädda mig inte - Tahereh Mafi
Sätt mig i brand - Tahereh Mafi
Den statistiska sannorlikheten för kärlek vid första ögonkastet - Jennifer E. Smith
Det svarta hjärtat - Holly Black
 
1 engelsk bok och 5 svenska blev det. Hade tänkt läsa dom flesta av domhär böckerna på engelska men när jag såg att dom var så billiga kunde jag inte låta bli!

Likes

Comments

 

Författare: Katarina von Bredow
Antal sidor: 316
Förlag: Rabén & Sjögren
Språk: Svenska
Utgivningsår: 2011


Handling: Vendela är femton år och har just börjat nian. Hon tycker det är skönt att vara tillbaka i skolan. Där finns ju Nils med de bruna ögonen. Före sommarlovet var de på gång att bli tillsammans - och det skulle vara perfekt om de blev det. Vendelas bästis Tove är nämligen intresserad av Nils kompis Loke. Tänk vad bra att kunna umgås tillsammans allihop, att aldrig behöva välja! Men tredje dagen dyker en ny tjej upp i klassen, Silja. Hon tar plats och struntar helt i alla oskrivna regler. Är hon korkad, trotsig eller bara urstark? Ingen vet, men plötsligt gäller inte den givna rangordningen, rollerna fördelas om - och Vendela tvingas välja mellan kärlek och vänskap.

Omdöme: Jag tycker det var en bra och lättläst bok. Gick snabbt att komma igenom den fast att den inte är speciellt tunn. Den var kul att läsa den eftersom den känndes så verklighetstrogen. Det är ju precis såhär det går till i skolan. Jag tyckte dock att den slutade lite tvärt och skulle gärna vilja vetat hur det gick för Vendela sen.

Likes

Comments

Cornelia Karlsson ohyggligt deprimerad - ljublande lycklig
 
Författare: Pernilla Oljelund
Antal sidor: 144
Förlag: Opal    
Språk: Svenska
Utgivningsår: 2009
Serie: Cornelia Karlsson #1
Handling: 
Cornelia Karlsson har all anledning att vara ohyggligt deprimerad:
1. Naglarna är nedbitna (och det kan verka konstigt att ha vantar på sig inomhus).
2. Killen hon är kär i har just blivit ihop med en äckligt perfekt tjej (och kommer förmodligen aldrig upptäcka Cornelias inre skönhet).
3. Bästisen Tove tror att svaret på livets alla frågor finns i horoskop i veckotidningar (och det finns inga gemensamma behandlingshem för nagelmissbruk och veckotidningsmissbruk).
Cornelia vet precis hur hon ska göra för att bli jublande lycklig. Om bara verkligheten kunde uppföra sig som i hennes drömmar.
 
Cornelia Karlsson Komplett förvirrad - totalt fokuserad
 
Antal sidor: 138
                                      Förlag: Opal                                       
Språk: Svenska
Utgivningsår: 2009
Serie: Cornelia Karlsson #2
Handling:  
Cornelia Karlsson är tillbaka. Och den här gången är hon komplett förvirrad.
 
Hennes mage förvandlas med jämna mellanrum till en cocosboll. Hennes bästis Tove har blivit galen på allvar, lagom till att dom ska åka på världshistoriens tråkigaste skolresa. Och hur Cornelia än funderar, kan hon inte förstå om hon och Martin är ihop eller inte.
 
Det finns bara en sak att göra. Besluta sig för att bli totalt fokuserad. Inte helt lätt, om man bara är bra på två saker här i livet: att haka upp sig på detaljer och att tappa tråden.
 
Cornelia Karlsson Noll koll - full kontroll
 
Antal sidor: 154
                                     Förlag: Opal                                       
Språk: Svenska
Utgivningsår: 2009
Serie: Cornelia Karlsson #3
Handling:  
Det är sommarlov och orosmolnen tornar upp sig på Cornelia Karlssons himmel.
 
Återkommande favoriter på orostoppen:
1. Hennes kille Martin gör slut - om han inte redan har gjort det.
2. Hennes bästis Tove blir sinnessjuk på allvar - denna gång med en smittsam variant.
3. Hon själv gör bort sig fullständigt på sitt livs första sommarjobb - som hon inte ens förstår hur hon fick.
 
Cornelia Karlsson har noll koll på sitt liv. Hon måste försöka skaffa sig full kontroll. Hur det nu ska gå, när det enda hon kan är att oroa sig över allt hela tiden?
 
 
 
Omdöme: Det här var mina favoritböcker när jag var yngre. Tyckte inte riktigt att dom var så bra nu när jag läste dom igen. Men det är väl antagligen för att dom är till för lite yngre personer. Dom var iallafall väldigt korta och lättlästa vilket var bra för att få tillbaka läslusten i min lässvacka.     

 

Likes

Comments