Det övergivna barnhemmet

Det övergivna barnhemmet

Erika Svernström
220 Sidor
Idus förlag
Spännande - kapitelbok, 9-12 år

Handling:
När det är dags för semester hyr Alvins familj ett övergivet barnhem. Det har stått tomt i 20 år. Alvin förstår varför. När hans syster börja prata med en flicka bara hon kan se börjar han undra. Vad hände med barnen som bott här?
Mot bybornas vilja börjar en gammal historia komma fram i ljuset igen. Något de länge försökt glömma. Spöklika saker händer och gamla fynd återfinns, Vem blir den som kommer avslöja sanningen?

Recension:
Jag ska börja med att säga att 12 åriga jag hade älskat denna boken. Det är en blandning mellan skräck, thriller och spänning utan att falla över för mycket. Som barn hade jag älskat alla historier som vävas in och spänningen. Det flyter på och händer ständigt något nytt i varje hörn. En bok med fart och fläkt hela vägen.

Bland annat gillar jag att det dyker upp olika vinklar och flera berättarröster. Men framförallt att det inte är bara text, ibland läser man en artikel. Det gör att hjärnan hela tiden får ny kraft och har lättare att hänga med. Vanliga klyschor stör inte utan passar in då författaren använder dem smart. Dörrar som öppnas utan att någon är där kommer alltid att vara lite läskigt och fungerar därför alldeles utmärkt.

Kort och gott, en bok för dem som vill läsa något spännande där man ständigt är på tå och är med om ett äventyr. Enkel att läsa. Man vill ständigt veta mer och vända blad för att komma närmare slutet. En riktigt bra bok som jag uppskattade som vuxen och vet att jag hade älskat som barn.

Bedömning:
4 av 5

Länkar:
http://www.idusforlag.se/det_overgivna_barnhemmet
https://www.bokus.com/bok/9789175774459/det-overgivna-barnhemmet/
https://www.adlibris.com/se/e-bok/det-overgivna-barnhemmet-9789175774862?gclid=CjwKCAiA5OrTBRBlEiwAXXhT6KtFzrDrQMMYiWJxaWMHrOqbee1e2i-K_bONQxxyy56ckCA2zUqCsBoCvLIQAvD_BwE


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229