Dagen då morfar blev pojke

Dagen då morfar blev pojke.
Idus förlag
Författare: Emelie Nirland
Bild: Joakim Hjortenklev
3-6 år
Sidantal 32

Om boken
Jim vill inte gå till förskolan. Då kommer hans mormor med ett förslag, tänk om han och morfar skulle byta plats för en dag. De båda går med på det. Morfar tror det är lätt att gå på förskolan. Han kommer dit och tror att han ska få leka hela dagen. Riktigt så enkelt blir det inte. Det är svårare och framförallt vildare än morfar först trott. För Jim blir det inte heller så lätt. Han ska hämta morfar när dagen är slut och få med honom hem. Det är inte det lättaste. Morfar vill göra allt som femåringar kan göra och hemvägen blir mer än tre gånger så lång.

Recension
Detta är en trevlig bok för hela familjen, en rolig historia som barn kan känna igen sig i. Det kan skapa många skratt och samtal. Vuxna kommer också kunna känna igen sig och kommer tycka boken är givande. Varje sida är ett nytt äventyr och man vet inte vad som kommer härnäst. En av de roligare barnböcker jag läst. Det skapar många roliga idéer, nog kommer fler att försöka byta plats och prova på andra liv. Själv tycker jag det är en lysande idé eftersom jag hört flera gånger både barn och vuxna säga du skulle bara prova på att leva mitt liv för en dag. Författaren har verkligen lekt med tanken och skapat en rolig historia.
Tillsammans har illustrationerna med texten skapat en härlig bok för hela familjen. Bilderna lyfter böckerna, de är färgglada och roliga och passar ihop med texten. Det enda minus jag möjligen kan tänka mig är de inklippta riktiga bilderna, så som maten och kakorna. Jag tycker illustrationerna är så fina att det kändes synd att klippa in riktiga bilder. Men annars en riktigt fin bok att läsa.

4 av 5

Länkar
https://www.adlibris.com/se/bok/dagen-da-morfar-blev-pojke-9789175775296

http://www.idusforlag.se/dagen_da_morfar_blev_pojke


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229