Magikernas tid av Cressinda Cowell

Första raden:

En gång i tiden fanns det magi.


Handling:

Förr fanns magi. Den levde i de mörka skogarna. Så kom krigarna.

Vår historia har två hjältar. Magikerpojken Xar, som inte har någon magi och skulle kunna göra vad som helst för att få det. Och krigarflickan Wish som har något förbjudet i sin ägo något magiskt som hon gör vad som helst för att behålla. Deras familjer ligger i strid med varandra, men de tvingas samarbeta när de konfronteras med en mäktig och fruktansvärd varelse. En varelse som sovit sedan tidernas begynnelse, men som nu verkar vara på väg att vakna.

Kommentar:
Jag har ofta ganska svårt för ungdomsromaner eftersom jag vill bli lite mer utmanad än så när jag läser en bok, och fick hem denna främst till maken. Resultatet blev dock att han knappt har rört den - inte för att den inte är, utan för att han vid nio av tio gånger avskyr att läsa, och jag själv dök ner i Cowells mysiga värld.
Här har vi en magilös magiker, en magihatande (eller kanske snarare -fruktande) krigare med ett magiskt svärd i sin ägo och ett gäng oanständigt trånande grisar - vad mer kan man önska sig av en bok? ;)
Det är underhållande, roligt, stundtals lite läskigt och alldeles, alldeles underbart - och det trots att jag ligger en sådär 20 år över den tilltänkta åldersgruppen.

Betyg: 3/5
Originaltitel: The wizards of once
Finns som: Bok
Längd: 292 s
Utgiven: sep. 2018
ISBN: 9789127158498
Finns bla här: adlibris , bokus

Gillar

Kommentarer