Himlen tillhör oss av Luke Allnutt

Första raden:
Hon läste maniskt innan hon stack.

Handling:
Himlen tillhör oss är en stark och ömsint berättelse om den ovillkorliga kärleken mellan far och son och om att försöka förstå det ofattbara, som inte lämnar någon läsare oberörd.

Om man skulle spola tillbaka tiden, hade Rob sagt att han var en sådan där jobbigt lyckligt lottad man - gift med fantastiska Anna, pappa till den efterlängtade lilla pojken Jack, och med ett eget hus i norra London. Men det var då. Innan Jacks alltmer frekventa huvudvärkar och den där naggande känslan som Rob inte kunde skaka av sig. Innan alla läkarbesök som bekräftade att deras och varje förälders största rädsla blivit verklighet, och hela livet rasat.

Nu finner Rob sin tröst i alkoholen, och via kontakter på webbforum blir den växande besattheten av en alternativ medicinsk behandling i Schweiz till slut den sista droppen för äktenskapet. Men mitt i all förtvivlan kommer klarheten till Rob som en käftsmäll, och han blir tvungen att ifrågasätta allt han så desperat hållit fast vid och försöka hitta en väg till försoning med alla han sårat – och med sig själv.

Kommentar:
Jag har länge velat läsa Himlen tillhör oss, men inte riktigt kommit till skott tidigare - mycket beroende på mina skyhöga förväntningar och ovilja att bli besviken. Oj vad fel jag hade i min oro!
Här har vi en självklar fempoängare som nu har lämnat mig helt mållös. Det var längesen jag kände så djupt med karaktärerna i en bok, och som jag har gråtit! Jag känner mig helt uttömd på både känslor och ord och jag kan inte riktigt förstå varför jag utsätter mitt stackars psyke för såna här böcker...!

Boken är väldigt skickligt skriven, både vad gäller karaktärerna, beskrivningar och att förmedla känslor.
På något sätt lyckas Allnutt dessutom få till ett, om inte lyckligt, så hoppfullt slut, trots bokens genomgående sorg.

Nu behövs en paus, bus med barnen och därefter riktigt bra feelgood...!

Betyg: 5/5
Originaltitel: We own the sky
Finns som: Bok, e-bok, ljudbok
Längd: 312 s / 10 tim 25 min
Utgiven: 2018
ISBN: 9789137150376
Finns bla här: adlibris, bokus

Gillar

Kommentarer