Rödhake: Dödstyst av Hannes Lyckholm

Titel: Rödhake: Dödstyst

Författare: Hannes Lyckholm

Recensionsexemplar från: Hannes Lyckholm

Antal sidor: 356

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789198424003

Bokens första mening:

Emma Rapp drog handen genom sitt korta mörka hår.

Handling (från bokens baksida):

Livvakten Thomas Rapp är alltid lojal, låter alltid andra styra. Fram till den dagen han tvingas göra det omöjliga. Falskt anklagad för mord i en toppstyrd polisutredning ger han livsfarlig information till sin syster Emma - timmar innan han omkommer i en trafikolycka.

Emma Rapp måste nu hålla tyst. Hon tvingas leva under ständigt dödshot, hon övervakas och förföljs. Människor i hennes omgivning tar avstånd, andra försvinner spårlöst.

Anders rödhake tillhör inte längre underrättelsetjänsten; istället festar han och kör sitt företag i botten. Men han är den ende som tror henne.

Tillsammans försöker de reda ut vad som verkligen hände, men Sveriges högsta politiska ledning vill begrava sanningen. Och de är beredda att göra allt för att behålla sin makt.

Rödhake: Dödstyst är en spänningsroman med högt tempo och udda personligheter. Det är den första delen i serien om Anders Rödhake.

Mina tankar om boken:

Spännande, fängslande och välskriven!

En riktigt bra debut och jag kan inte vänta tills nästa bok av Hannes Lyckholm kommer ut!

Det händer någonting nytt som driver historien framåt på varje sida och den är svår att lägga ifrån sig. Spännande intriger och en oväntad vändning!

Jag tyckte mycket om huvudkaraktärerna och hoppas på att få se mer av dem snart!

Lite småfel i bland annat stavningen på vissa ställen var ett litet minus, men det störde inte allt för mycket.

Om ni tycker om thrillers så tycker jag absolut att ni ska läsa den eller kanske ge bort den till någon annan i julklapp!

Betyg: 3,5/5 valar 🐳🐳🐳🐟!

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Gillar

Kommentarer