Lekarna av Bo Svernström

Titel: Lekarna

Författare: Bo Svernström

Recensionsexemplar från: Albert Bonniers Förlag

ISBN: 9789100178031

Utgivningsår: 2020

Antal sidor: 467

Bokens första mening:

Långt senare, när han såg Olindas tunna kropp ligga i bergsskrevan, skulle Sixten komma att tänka på bilen som stått parkerad utanför skolan den eftermiddagen.

Handling (från förlaget):

Som elvaåring pekade Robert Lindström ut som skyldig till att ha dödat sin jämnårige lekkamrat Max. Idag är Robert trettionio år. Han minns inte händelsen men lever ett skuggliv där han försöker undvika all kontakt med andra människor. En dag ringer en kvinnlig journalist på dörren och vill skriva om den där sommaren då Max hittades död på kvarterets ödetomt.

Samtidigt som journalisten börjar rota i den trettio år gamla utredningen hittas en elvaårig flicka död i samma område. Märkliga händelser leder polisen allt närmare Robert och hans barndom...

Mina tankar om boken:

Spännande, oförutsägbar, fängslande och stundvis härligt otäck!

En välskriven bok med intressanta karaktärer. Jag ville bara läsa hela tiden för att få veta vad som egentligen hänt och tillsammans med huvudkäraktärerna fick man sakta men säkert veta mer och mer om sanningen. Flera gånger slogs jag omkull av en oväntad tvärvändning precis när jag trodde att jag visste hur allt låg till.

Jag vill inte skriva så mycket mer för att inte avslöja för mycket. Säger bara att alla som gillar spänning genast borde plocka upp denna!

Betyg: 5/5 valar!

Finns hos: Adlibris Bokus


Gillar

Kommentarer