Gröna fingrar sökes av Annika Estassy

Titel: Gröna fingrar sökes

Författare: Annika Estassy

Recensionsexemplar från: Norstedts

Antal sidor: 310

Utgivningsår: 2018

ISBN: 9789113081281

Bokens första mening:

I vanliga fall älskade Leyla sommarloven, vilket inte var detsamma som att hon ogillade att vara lärare.

Handling (från bokens baksida):

Det är sommar i Måneby, men ingenting är sig likt. Sjukdomen har slagit klorna i Agnes och hon orkar inte sköta sin älskade koloniträdgård längre. Tänk om hon skulle hyra ut den?

Många mil söderut, i Solna, råkar Leyla ut för ännu ett av makens raseriutbrott och bestämmer sig för att fly bort någonstans där hon får vara i fred med sexårige sonen Hugo. Av en tillfällighet får Leyla syn på Agnes annons på Blocket och flyttar in i hennes kolonistuga.

Helt oväntat växer en vänskap fram mellan de båda kvinnorna. Kan den hjälpa Agnes och Leyla att fatta de svåra beslut som båda står inför?

Mina tankar om boken:

Lättläst och mysig feelgood som även berör en del allvarligare ämnen.

Rekommenderar denna till alla, men lite speciellt till dem som älskar att hålla på i trädgården. Boken berör sjukdom och destruktiva förhållanden, men även humor, vänskap och värme blandas in i detta och historien visar att man kan hitta en vän och någon som bryr sig när man mist anar.

Jag tycker mycket om båda huvudpersonerna, men stundvis skulle jag vilja ruska om dem båda lite i och med hur de tänker och vissa beslut de fattar, samtidigt som jag också förstår dem.

Det är en bok som får känslorna att svalla åt alla håll och den bygger också på suget att gå ut och mysa i trädgården,

Läs den i solstolen i sommar!

Betyg: 4/5 valar!

Finns hos: adlibris bokus cdon

Gillar

Kommentarer