Cold Case - Försvunnen av Tina Frennstedt

Titel: Cold Case - Försvunnen

Författare: Tina Frennstedt

Recensionsexemplar från: Bokförlaget Forum

Utgivningsår: 2019

ISBN: 9789137152011

Antal sidor: 412

Bokens första mening:

Orkanen Rut dundrade in mot den skånska kusten.

Handling (från förlaget):

En 19-årig kvinna försvinner en sommarnatt på Österlen. Fallet blir aldrig uppklarat. Sexton år senare härjar en dansk serievåldtäktsman i Malmö. Till en början famlar polisen i mörkret, men ett DNA-spår gör att man kan dra kopplingar till det gamla försvinnandet.

Tess Hjalmarsson, kriminalinspektör och chef för Skånes cold case-grupp, tar sig an fallet. Hon brinner för att utreda gamla fall och att slutligen kunna ge anhöriga svar på vad som egentligen hände.
Parallellt kämpar Tess med sitt ganska misslyckade privatliv och en barnlängtan som ser ut att gå i kras efter att flickvännen har lämnat henne.

Mina tankar om boken:

En mycket välskriven och spännande bok som från sidan ett fångar in läsaren! Boken är även inspirerad av ett verkligt försvinnande, vilket gör den ännu mer spännande!

Att det handlar om två fall är inga problem, utan det är lätt att hålla reda på vad som är vad och jag gillade de små tillbakablickarna som ger läsaren några svar, samtidigt som fler frågor dyker upp. Även huvudkaraktärens privatliv blandas in i historien på ett smidigt sätt.

Historien är fylld av plötsliga vändningar och ingenting är som man tror!

Jag tycker mycket om huvudkaraktären Tess och ser verkligen fram emot att läsa mer om henne och hoppas på en fortsättning snart!

Rekommenderar denna starkt! Ta med boken och en kopp kaffe och njut en stund i solen som äntligen börjat värma!

Betyg: 5/5 valar!

Finns hos: Adlibris Bokus

Gillar

Kommentarer