Den 39:e punkten på Kaosutmaningen 2014`s lista är "Läs en August-vinnare". Förra året läste jag Korparna av Tomas Bannerhed som jag verkligen älskade! Nu läste jag Aprilhäxan av Majgull Axelsson. Detta är en bok som jag har förstått att många människor har berörts djupt av. Och som sagt, det är en Augustvinnare. Men jag blev inte särskilt imponerad. Jag fattade liksom inte... särskilt mycket! Jag tog mej dock igenom den, men skulle inte läsa om den. Konstig, förvirrande och mycket att hålla reda på får bli mitt omdöme. Men visst, bitvis hade den några bra poänger och tanken var säkert god! Men det var inte min kopp te..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kaosutmaningens sjunde punkt är "Läs en fristående bok". Valde då Blodsbröder av Tommy Deogan som jag hade ståendes här hemma i bokhyllan. Boken handlar om två bröder som växer upp i en förort bland droger och kriminalitet, men även bland vänskap och lojalitet. Det var mäktigt att få en inblick i denna värld som på många sätt står utanför det vi kallar vårt svenska samhället. Boken var lättläst och fylld av känslor. Vi får följa bröderna från barndomen och till Tonys död som ung vuxen. Tony Deogan, Tommys storebror, blir sveriges första dödsoffer för fotbollshuligalism. Jag kan verkligen rekomendera boken, särskilt till unga pojkar.

Likes

Comments

"Konsten att göra ingenting - enkla sätt att njuta av livet" av Lena Katarina Swanberg är en riktig liten pärla. Eller rent av en diamant i bokhyllan. Det var det bästa jag läst på länge. Kanske kan man kalla det en liten handbok i att stanna upp och faktiskt njuta av det liv vi har här och nu. Här samsas filosofiska tankar och funderingar med handfasta tips och konkreta övningar. Själv håller jag på att återhämta mig efter ett arbetsrelaterad utbrändhet och för mig var detta en verklig väckarklocka för vad som verkligen är viktigt och betyder något. I kapitlet "Konsten att strosa" går följande att läsa: "Det är inte sagt att alla ökslådor måste vara rena exakt samtidigt. Tvärtom. Ser du till att alla är i perfekt ordning i ett visst ögonblick, kommer alla även att kräva storstädning samtidigt".

Likes

Comments

Kaosutmaningen 2014`s första uppdrag "Läs en bok med en HBTQ-huvudperson" är nu slutförd. Det blev boken "Mea Culpa" av Anne Holt. Jag har tidigare läst hennes deckare och fullkomligt älskat dom. Den här boken är ett relationsdrama och handlar om Synne som blir förälskad i den fjorton år äldre, gifta Rebecka. Känslorna är besvarade och de inleder ett förhållande i smyg. Boken bygger på känslor som förälskelse, besatthet, skuld och skam. Den är välskriven och finstämd, men saknar driv. Dock är den helt klart läsvärd! Det finns även några smått erotiska inslag för den som vill ha det i bokform. Inte i klass med 50 shades of Grey, men ändå...

Likes

Comments

Jag gillar Viveca Lärn, men blev lite besviken på denna bok från 1996. Boken handlar om en något udda men sympatisk man, bibliotekarien Markus Granat i Göteborg. Under en snöstorm möter han den något mer energiska och mystiska Samantha Svensson. Och blir kär.. eller förtjust... eller nyfiken åtminstone. Boken är delvis charrmig, men det blir liksom för lite av allting. Jag vill ha mer! Boken är läsvärd och småmysig, men inget som riktigt tar tag och ruskar om en.

Likes

Comments

När jag surfade runt på olika  bokbloggar hittade jag denna bokutmaning som jag givetvis kommer att delta i.

"Kaosutmaningen 2.0

Det hela går ut på att medverkande i Kaosutmaning 2.0 ska läsa 20 av 40 böcker enligt en förbestämd lista. Startdatum är 1 januari2014 och utmaningen håller på till 31 december 2014. Böckerna duläser får endast förekomma en gång på listan. Om du orkar ochhar tid får du gärna kommentera här med länk till din lista såvi kan se hur det går för dig. Här är det du ska fokusera på omdu vill vara med:

 1. Läs en bok som har en hbtq-huvudperson.
 2. Läs en bok med en månad i titeln.
 3. Läs en bok som är skriven av en nu avliden författare.
 4. Läs en bok med frukt i titeln.
 5. Läs en bok vars omslag är mestadels grön.
 6. Läs en bok med ett tvillingpar på omslaget.
 7. Läs en fristående bok.
 8. Läs en bok skriven av ett författarpar.
 9. Läs en bok med en fyr på omslaget.
 10. Läs en bok som har över 500 sidor.
 11. Läs en bok som kommer på film under 2014 eller 2015.
 12. Läs en bok av en debutförfattare.
 13. Läs en bok först publicerad före år 1900.
 14. Läs en bok skriven/publicerad under pseudonym.
 15. Läs en bok vars omslag är mestadels gul.
 16. Läs en bok av en asiatisk författare.
 17. Läs en bok som handlar om att resa.
 18. Läs en bok skriven av en Nobelpristagare.
 19. Läs en bok vars originaltitel är på svenska.
 20. Läs en bok med en av de fyra elementen på omslaget.
 21. Läs sista boken i en trilogi/serie.
 22. Läs en bok med ett eller flera personnamn i titeln.
 23. Läs en bok med marint tema på omslaget.
 24. Läs en bok om krig.
 25. Läs en bok från ett, för dig, nytt förlag.
 26. Läs en bok med fler än två huvudpersoner.
 27. Läs en novellsamling.
 28. Läs en svensk bok med titel på annat språk.
 29. Läs en bok du blivit tipsad om på en bokblogg.
 30. Läs en lånad bok.
 31. Läs en bok med ett djur i titeln.
 32. Läs en bok vars författare har bokstaven S i både för- och efternamn.
 33. Läs en bok som inte utspelar sig i stadsmiljö.
 34. Läs en bok först publicerad år 2000.
 35. Läs en bok med en bok på omslaget.
 36. Läs första boken i en trilogi/serie.
 37. Läs ett seriealbum.
 38. Läs en bok på annat språk än svenska.
 39. Läs en August-vinnare.
 40. Läs en bok med mat på omslaget.

Fler som hänger på?

Likes

Comments

Har haft denna bok stående i bokhyllan länge, men nu är den äntligen utläst. Det är en relationsberättelse om en skilsmässa och alla känslor kring en sådan. I bokens centrum står den undergivna Lotten, hennes två barn och skitstövel till man. Efter bara några sidor har jag retat upp mig på denna vidriga karl så det är en lättnad när han till slut säger till Lotten att han inte längre älskar henne. Men det tycker såklart inte hon... Jag gillar Christinas sätt att skriva och hoppas nu att hon  har gett ut fler böcker. "Jag älskar dig inte" är ärlig, bitvis ganska jobbig att läsa och väcker både sympati och avsky.

Likes

Comments

Min dotter är 9,5 år och läser väldigt mycket själv. Ändå har vi fortsatt med högläsning varje kväll i samband med läggning. Det är en rogivande stund och jag hoppas att jag kommer att få fortsätta läsa för henne åtminstone något år till... För böckerna vi läser ger mig minst lika mycket som henne. Och som sagt, det är en väldigt mysig stund! Här kommer några tips på böcker vi läst på sistone som jag varmt kan rekomendera till andra högläsande tweenieföräldrar:

1. Serien om barnhemsflickan Tracy Beaker

2. Vampyrens tunga - spökhistorier från hela världen

3. Det blåser på månen, en klassiker som håller än

4. Monstermöte och övriga böcker i serien om Axel

5. Iggy och jag, humor på hög nivå

Tar gärna emot tips på andra bra kapitelböcker som riktar sig till barn, 9 år och uppåt!

Likes

Comments

Är du ett stort fan av Yngwie Malmsteen kanske du faller för Anders Tegnèrs inofficiella biografi "Yngwie Malmsteen Såsom i himlen, så ock på jorden". Jag gjorde det inte! I och för sig visste jag knappt vem karl var, men eftersom jag gillade böckerna om Mötley Crue, Slash m.fl så tänkte jag ge denna en chans. Yngwie, eller Yngve som han heter, själv har inte uttalat sig i boken utan den bygger på intervjuer med gamla vänner, flickvänner och skolfröknar. Några större skandaler (roliga att läsa) dyker inte heller upp. Förutom att han misshandlat sina fruar, men det hade jag koll på innan. Att han gillar att hälla läsk över tv-apparaterna innan han kastar ut dom genom hotellfönstret känns... lite weird! Nej, ingen bok i min smak..och jag tror jag hoppar Yngves egna biografi också!

Likes

Comments

Precis som med Ester Roxberg var det i tv-programmet Skavlan som jag först stiftade bekantskap med Leif Gw`s dotter, författarinnan Malin Persson Giolito. Jag gillar GW som person, men tycker han är lite för omständig i sitt skrivande.. hoppades därför att dottern skulle skriva lite mer i min smak. Och det gjorde hon verkligen när det gäller deckaren "Bara ett barn". Den var kanonbra med en spännande, otäck intrig och oväntade vändningar. Var därför tvungen att låna hennes debutbok "Dubbla slag". Men njaa... Läser den just nu och det känns som att man inte kommer någon vart alls. Malin verkar vara väldigt bitter på hur advokatvärlden behandlar småbarnsmammor vilket genomsyrar boken. Ja, i stort sett varenda sida av den. Tröttsamt. Tråkigt. Trist.

Likes

Comments