Seminarium och HLR-utbildning

Så, i onsdags var det dags för ytterligare ett seminarium, det har ju faktiskt varit ett litet tag sedan det senaste. Denna gång handlade det om EKG och gick ut på att vi delades in i mindre grupper om ca 4-5 personer. Därefter blev vi tilldelade papper på ett friskt EKG, en checklista för vad man ska tänka på när man analyserar ett EKG, en EKG-linjal samt ett patologiskt EKG.

Sen var det bara att sätta igång med att börja analysera vad resultatet skulle kunna vara, bilder på de patologiska EKG:na låg ute på Canvas sen några dagar tidigare så alla skulle kunna kolla på dem innan. Jag satt med några andra BMA-studenter och pratade om dessa innan seminariet började, och vi alla var överens om att de flesta såg okej ut, men att EKG nr. 5 var det man inte ville ha. Ja, ni kan ju gissa vilket EKG min grupp fick...

MEN, det löste sig tillslut och efter lite långt arbete (och faktiskt en del tankar från mig som visade sig vara rätt, förvånade nästan mig själv där) så kom vi tillsammans fram till att patienten led av ventrikulär takykardi. Men ska man vara ärlig så såg EKG bara väldigt rörigt ut samtidigt som man såg att det var regelbundet. Så seminariet blev ju bra ändå, och det var skönt att få reda på att jag tydligen kom ihåg mer från föreläsningarna än vad jag trodde att jag skulle göra.


Nu är det ju faktiskt fredag och snart helg, men innan jag fick ta ledigt för veckan så var det ett pass på KTC kvar. Denna gång var det som sagt HLR-utbildning. Vi delades upp i grupper (kanske 10 personer i varje) och fick gå med en instruktör till ett rum där HLR-dockor var upplagda. Sen fick vi genomgå en ordentlig utbildning där vi öva på HLR, HLR med hjärtstartare och vad man ska göra när någon fått stopp i luftvägarna. Så nu har jag mig ett fint certifikat på att jag har genomgått en godkänd HLR-utbildning.

Denna utbildningen var ett moment som jag inte var nervös eller stressad över, till skillnad från typ allt annat jag gör haha. Men jag har ju fått öva på att utföra HLR minst en gång varje år, sedan att jag började 6an eller så. Så jag kände mig ju ändå väldigt bekväm och säker i vad jag skulle göra.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229