Redovisning av bokprojektet och första laborationen

Igen med min timing, i torsdags skulle jag alltså ha redovisning av bokprojektet från min första kurs (Vetenskaplig Metodik 1), och jag lyckades alltså tappa rösten helt i onsdags. Har fått kommunicera genom att skriva på en liten whiteboard.

Men jag mailade kursansvariga och dök upp till redovisningen, hon sa att jag kunde kommunicera med whiteboarden eftersom vi ändå skulle skriva mest.
Nu till bokprojektet som jag sagt att jag skulle skriva om senare så många gånger, under ett seminare blev vi tilldelade en av 4 böcker som man skulle läsa minst 200 sidor av. Sedan skulle man även fylla i en läslogg där ena delen var att ta ut 4 st citat och kommentera dem, och den andra var lite mer allmänna frågor om boken och hur man kan koppla den till kursen, sånt man skulle svara på när man läst klart allt.
Under "redovisningen" fick vi först sitta i grupp om 4 med personer som läst samma bok. Där fick vi byta läslogg med varandra och sedan skriva en kommentar kring deras citat och reflektion, antingen om själva citatet eller om deras egna reflektion eller båda. Sedan gick vi igenom vad vi skrivit i gruppen och då fick en snäll själ läsa upp det jag skrivit eftersom jag själv inte kunde göra det.

Därefter var det dags för tvärgruppsredovisningar, alltså att vara i grupp och berätta om boken man läst för de som läst en annan, jag hade väldigt tur igen, för jag hamnade i en grupp med 5 personer där en hade läst samma bok som mig, så hon fick prata med och så lade jag till lite kommentarer här och var. Så redovisningen kunde ändå gå bra trotts att jag inte kunde prata.

Fredag, dags för min första laboration! Tack och lov att jag fick ha redovisning och laboration under olika dagar, hade inte orkat med båda två på samma dag nu när jag är sjuk, har kommit fram till att jag förmodligen har halsfluss alt lunginflammation typ, det är det symtomen verkar peka åt iaf, YAY.

Dagens laboration handlade om bakterier, och mikroskopiering. Den kunde delas upp i två delar, en där vi arbetade med mikroskop och att vara bekväma med att använda ett mikroskop. Den andra delen handlade om att odla bakterier, ett från våra händer, en fria valfri plats och den sista var för att se hur långt e-coli bakterier skulle sprida sig via fingerkontakt. Så en stackars person behövde sätta fingret i en e-coli platta och sen "smittade" vi varande en efter en innan vi satte ned fingret i en egen petriskål. Efter detta tvättade vi händerna med tvål och handsprit för att trycka ned handen igenom och se om någon av bakterierna var kvar efter det. Om man bara tvättar händerna rätt och väntar till handspriten har torkat så ska det ju vara borta. Men fortfarande lite olustigt att sitta och peta på massa e-coli men det är väl bara att bli van haha. Nu ska jag vila upp mig ordentligt under helgen så hoppas jag på att rösten hinner komma tillbaka och att febern försvinner så jag kan må lite bättre.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229