PBL-fall

Nu när FyLaDi har en paus över vintern (startar igen lite smått i januari med egenstudier och tenta-rapport den 8 januari) så har Människokroppen moment 2 börjat.

Vi fick en genomgång på morgonen om vad PBL-lärande innebär och hur vi kommer att agera och arbeta tillsammans i våran grupp och hur vi arbetar tillsammans med en tutor. Sen fick vi även ett fall som vi alla i klassen tillsammans arbetade med för att försöka lösa så att alla skulle få en känsla av hur det skulle gå till. Sen fick vi egen tid, eftersom jag var i grupp 15 (högst numret) så hade vi ju såklart vår PBL-genomgång (inför gruppens individuella fall) senast, vilket resulterade i en 3h håltimme inklusive lunch. Men tur nog för mig så var pappa hemma och kom och hämtade mig så jag kunde plugga hemifrån istället för att behöva sitta kvar på campus.

Under PBL-genomgången fick vi ett papper med information om en "patient", hennes symtom, hur länge de varat, och lite annat. Det var tydligt att det handlade om hennes menstruation och i texten stod det att läkaren sagt att hon hade vävnad som växte på fel plats.

Vi började fallet genom att tilldela oss roller, jag erbjöd mig vara tavelsekreterare och J skrev på papper. Vi gick igenom texten och hjälpte varandra om det var några ord som de inte kände igen. Sen började vi att slänga ut massa alla idéer vi fick som det kunde handla om. Efter det började vi ta bort ord och annat som vi kunde bortse från fallet. Efter slutet så hjälpte vår tutor oss med att säga vad vi borde fokusera på och han trodde att vi skulle komma på rätt snabbt om vad det handlade om, vilket vi definitivt gjorde. Jag menar, vi han bara komma ut från byggnaden när jag sa att det måste vara endometrios, och de var indeed endometrios, som det handlade om.

Nu är det bara massa föreläsningar som kommer och en del arbete inom PBL-fallet, men allt kommer nog att gå bra.

JUSTE! Ska dock meddela att vi (kursare och jag) blev riktigt irriterade när vi fick reda på att vi hade en inlämning på tisdagen, de hade ju inte nämnt något precis, men vi hade tur och såg det på Canvas, men de va lite väl dåligt kommunicerat från skolans sida. Det var en rapport kring våran kost och fysiska aktivitet. Som tur var så vart de ju inte jättesvårt så jag hann lösa det och bli klar i tid, tom med ganska bra svar. På torsdag hade vi kamratgranskning och på fredag var vi lediga för att kunna förbättra den, fast det gjorde inte jag, jag tyckte att den dög som den gjorde med min första inlämning, och de verkar som om mina handledare håller med mig för de har inte sagt något. Så det löste sig det med.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229