Min första tenta=KLAR!

Igår var det dags att "äntligen" skriva min första tentamen. Det kändes läskigt men ändå lite spännande. Även om det egentligen var som vilket annat prov som helst så kändes det unikt. Nu är det ju faktisk en hel kurs som står på spel under tentamen, under ett prov i gymnasiet så hade det ju inte en lika stor påverkan.

Jag tycker personligen att tentan gick relativt bra, jag blev förvånad över hur snabbt jag ändå hann bli klar med den. Jag satt i 45 minuter, sen gick jag därifrån. Jag svarade ju på allt så bra jag kunde, så jag hoppas att det gick bra. Det var ändå förvånansvärt många frågor direkt tagna från tidigare tentor, och dessa hade jag ju övat på efter att några hade lagt ut bilder från dem på facebook. Så de är jag relativt säker på att jag svarade rätt på. Men om någon/några veckor så får vi se då resultatet publiceras.


När jag kom hem efter tentan så tog jag en välförtjänad nap i en timme, sen bakade jag en liten silviakaka. Jag har varit sugen på att baka i flera dagar men velat plugga så igår blev det av. Därefter läste jag i min bok innan jag, på kvällen, tvingade iväg pappa till plantagen med mig för att äntligen köpa mig en Monstera! Ville egentligen köpa en på 70cm men då skulle det bli så dyrt (200kr för en sådan stor växt på rea, sen skulle jag behöva köpa till en kruka på 150-200kr), så "nöjde" mig med en på 50cm, som jag egentligen tror är högre, och en ampellilja, vilket sammanlagt gick på 160kr och krukor till dessa hade jag redan hemma. Så jag är riktigt nöjd! Kolla vad fina dem är!Idag var det en ny dag, vilket innnebär ny kurs. Vi fick en introduktionsföreläsning till FATO som vi kommer att jobba med i två veckor för att tenta av den 27/9, det är 11 dagar, herregud! FATO står för Från Atom Till Organism, och det känns som att det är mycket mer man ska kunna i denna kurs än i VM1, men det är väl bara att plugga ännu mer.

Efter föreläsningen hade vi även ett grupp-projekt, under dessa veckor kommer vi att jobba tillsammans för att lösa några uppgifter och idag skulle vi skriva ett så kallat "projektkontrakt". Det är egentligen bara typ en planering för hur gruppen ska arbeta för att hinna med att lära sig allt innan tentamenstillfället.

Nu ska jag sätta mig ned och planera kommande veckors pluggoch därefter ska jag läsa min bok som tillhör bokprojektet, det hör ju egentligen till VM1 kursen men presentationerna kommer att ske under kursen FyLaDi som påbörjas efter FATO, detta för att alla ska ha hunnit läsa igenom sina böcker.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229