Människokroppens struktur, funktion och dysfunktion

Nu är moment 1 i FyLaDi avklarat, de va skönt och jag har i princip hunnit bli frisk nu oxå, sitter och hostar litegrann under föreläsningarna då och då men så får det vara, jag har iaf energin att vara på dem.

Sen förra veckan så är Moment 1 i "Människokroppens struktur, funktion och dysfunktion" igång, kommer fortsatt bara skriva människokroppen för det är ett så himla långt namn.
VI har haft föreläsningar kring nervsystemet och även en workshop kring det, kursen ser ut så att vi har en inläsningsdag inför nästan varje föreläsning, sen är föreläsningen och efter det kommer vi ha en workshop kring många av de olika delmomenten.

Moment 1 sträcker sig över typ en månad (9/10-14/11), så vi kommer att ha en väldig massa delmoment att komma ihåg. Vi hade ett grupparbete den andra dagen där vi satt och övade lite på människokroppens anatomi och lite grundläggande principer för kroppen, sen gick det till en instuderingsdag och efter det har vi haft några föreläsningar.

Workshops var ett nytt koncept för mig, så jag var lite nervös inför vad det skulle innebära, men det var i princip som ett seminarium. VI kom till salen och satte oss i olika grupper runt olika bord, sen tilldelades vi ett papper med frågor på som man arbetade med under en tid. Sen gick vi igenom frågorna tillsammans i rummet så att alla kunde få rätt svar på dem. Ett väldigt bra sätt att få in lite mer av det man lärt sig under föreläsningarna och få en lite bättre koll på vad man fått in och vad man behöver plugga mer kring.

En annan bra sak med denna kurs är att målbeskrivningarna är väldigt bra och utförliga, vilket gör att det är enkelt att veta vad man behöver kunna till tentan, problemet är väl att det är vääääldigt många mål under alla moment. Men skönt att kunna arbeta utifrån dem. Så de har jag lagt in i ett samlingsdokument och gjort om till frågor som jag ska besvara och sedan plugga in. Det är väldigt skönt att vi fått ett så luftigt schema oxå, så att vi har många dagar där vi kan arbeta hemifrån flera dagar, även skönt att många föreläsningsdagar bara är 3h. När de går mellan 9-16 är det ofta rätt svårt att orka hålla koncentrationen uppe. Så det uppskattas av både mig och andra studenter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229