Labrapport

Nu har jag äntligen skickat in min första labrapport på universitet!!!

Jag satt i köket under nästan hela torsdagen (9-21.30) och bara sker och skrev och skrev, med lite pauser för att kunna äta såklart. Det tog tid men tillslut kände jag att jag hade en acceptabel rapport att lämna in, även om det verkligen inte var den bästa som jag skrivit, men den fick duga. Jag visste ju ändå att vi skulle ha kamratgranskning dagen efter och sen få tid på oss att förbättra rapporten innan den skulle lämnas in igen. Så jag skickade in den runt 22. i torsdags och såg till att skriva ut den inför kamratgranskningen.

På fredagsförmiddagen samlades vi i en sal och lämnade in vår utskrivna rapport till lärarna, och därefter fick man ut en kursares rapport. Eftersom jag skrev om akut blodgruppering så fick jag ut en bakterie-rapport att granska. Jag kände mig nästan lite taskig för det fanns rätt mycket som man kunde kommentera på, men jag tänker att om det hade varit min rapport hade jag velat veta allt som skulle kunnas göra bättre och vad som saknas osv.

Jag blev själv lite besviken på den feedback jag då det inte riktigt var så mycket som jag hade hoppats på. Det var runt 3-4 saker som jag kunde ändra på, varav 1-2 jag inte höll med om, men så är det ibland. Fast det kanske inte är så illa egentligen, det kanske bara var så att rapporten var bättre än vad jag själv kände att den var. Det får vi se, för under eftermiddagen ändrade jag lite i texten och skickade in uppgiften igen. Var även stolt att jag skickade in den vid kl. 15, vilket nog är det tidigaste jag lämnat in en uppgift någonsin (när deadline ligger vid 24.00). Så det kändes ju skönt, men jag lämnade bara in den så att jag skulle kunna sitta och läsa utan att känna mig dålig.

Nu kan jag släppa rapporten för ett tag och fokusera på vad som kommer i nästa kurs, vi kommer att ha en tenta i januari där vi ska skriva en labrapport i tenta-sal. Men oron över den får komma efter jul.

Nu är det helg, och det är verkligen skönt, detta är den första helgen på väldigt länge som jag inte har något att plugga på, eftersom FyLaDi-kursen pausades med inlämningen av rapporten och Människokroppens moment 2 börjar nu på måndag. Tack och hej.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229