Första "ordentliga" föreläsningen

Idag, onsdag, var min tredje dag på KI vilket även betydde att jag skulle ha min första ordentliga föreläsning. Igår var det självstudier så jag och två vänner gick till skolan för att plugg inför vårt första seminarium på torsdag, så vi satt där i några timmar och fick ändå en hel del gjort. När vi gick hem läste vi den andra halvan av texthäftet. 

Dagens schema bestod av två föreläsningar innan lunch samt en inspirationsföreläsning på eftermiddagen, men denna gång av en som utbildat sig inom klinisk fysiologi. Han verkade lite virrig så det var jobbigt att hänga med men han var rätt rolig i alla fall. Efter detta stannade jag och mina vänner kvar, samt en till kille ut klassen för att gå över vad alla hade antecknat i andra delen av häftet. Klumpig som jag är glömde jag häftet hemma men kunde ändå sitta med och diskutera vad vi ansett var viktigt. 

Föreläsningarna på förmiddagen kändes jättebra, det var lätt att hänga med och det kändes väldigt intressant, föreläsaren känns väldigt bra också, och det är ju alltid positivt. Allt handlar om vetenskaplig metodik så just nu känns det som om vi lär oss mest om massa människor och hur forskningen har utvecklats, samt även om olika typer av forskning. Men man kunde ändå koppla en del av det  vi lärde oss på föreläsningarna till det som står i häftet. Jag skulle säga att det jobbigaste med plugget just nu är att veta vad som är viktigt till seminarierna och särskilt till tentan. Men jag hoppas på att kunna hitta några gamla tentor att kolla på. 

Nu skall jag dricka mitt te och läsa vad jag har markerat i texthäftet så att jag känner mig lite mer förbered inför imorgon. Tack och hej!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229