Förberedelser

Innehåller affiliate-länkar

Så, nu är det endast två veckor kvar tills uppropet och att högskolestudierna börjar på riktigt! Nervöst som sjutton, men nog blir det kul.

Det är nu man får stressa med alla förberedelser inför studierna och allt som kommer att ske de nästkommande 3 åren. Se till att ni fixar kurslitteraturen till åtminstone den första kursen så snart ni kan, för det är många som vill köpa begagnat. De personer jag pratat med hade flera andra som stod i kö för att köpa böckerna och tillslut hade alla böcker sålts innan det var min tur att bestämma mig om dem. Men sen behöver man inte köpa allt direkt! En del böcker kan man ju låna på olika bibliotek eller så. Eller så har man sån tur som jag har och känner någon som läser/läst till BMA och har kvar sin kurslitteratur. Jag kommer tex få lång all kurslitteratur för T1 och T2 från en släkting som tidigare läst till BMA. Men för de senare terminerna kommer jag behöva införskaffa mig det på annat håll då vi läser/läst olika inriktningar.

Men det är inte bara kurslitteratur som tillhör förberedelserna, man får meddelande om att registrera sig som student och den första kursen! Annars räknas det som man har lämnat återbud och det vill man ju verkligen inte! Sen fick jag ett mail om att gå med i min klass facebook-grupp för att få mer information om vad som kommer ske och om olika event man kan attenda.

Till detta har KI en inspirationsdag för BMA-studenter nu på fredag den 23 där man kommer att få höra lite om programmet och få lite berättelser från tidigare studenter osv. Den ska bli intressant att gå på, dock lite nervös över att man ska hitta rätt, men det verkar vara flera av mina klasskamrater som inte är säkra på vart man ska ta sig heller så vi kan ju alla vara lite förvirrade tillsammans. Det löser sig förmodligen. Men ni får en uppdatering om fredagen när jag upplevt den.

Så en sista påminnelse om att ändå införskaffa er lite kurslitteratur och förbereda er i tid. Jag har redan köpt nya överstrykningspennor, ett nytt skrivblock. Utöver detta kan det vara bra att införskaffa sig en kalender.

Och utöver detta, kul att ni kollade in bloggen, ha de fint!

I bilden finner ni några av böckerna jag kommer använda, de kan ni antingen köpa begagnade eller finna nya här; Molecular Biology of the CellLehninger Principles of Biochemistry samt fler kan ni finna hos typ Bokus och akademibokhandeln. GLÖM INTE ER STUDENTRABATT!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229