Täckbyxor mössa och vantar. Träningskläder under. Syster Stöd och jag klarar tjugo grader kallt. Vi ska gå med friska steg till Friskis. Sovögon vaknar och näsan blir kall. Tisdagar är bra träningsdagar för då är det nästan folktomt. Jag får vara i min egen träningsvärld.

Det är kallt i stugan och i Åre där alpina VM börjar i dag. Förra VM år 2007 var jag och min kollega Inga-Märta där med vår gymnasieklass. Kungen och Drottningen också. Häftigt att se Anja vinna och göra sälen i verkligheten.

Nu ser jag på tv möjligen. Jag klarar inte längre stora folksamlingar. Det kommer säkert mycket folk till VM. Vi har sett många flygplan landa och taxibilar som kör mot Åre.

Så lugnt och skönt att vara på Frösön på Lilla gatan. Där händer inte mycket. Jo föresten Kalle kommer med kaffebrickan och drar upp rullgardinen. Jag blir lika glad varje morgon. Titta så ljust det är ute. Säger vi till varandra.

Bild 1 jag och min man
Bild 2 Bröderna Ture och Toulouse som vi lånar av son och svärdotter ibland

Fint att vara två när det är kallt ute


I eftermiddag ska vi köpa semlor och åka till dotter och barnbarn. Adam tycker inte om semlor. Det är han tydlig med. Han får en bulle.

Foto i Östersunds-Posten från VM 1954

  • 203 visningar
  • Nära Lillgatan , Frösön

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229