Jag står i duschen. Blöter försiktigt fötterna för att känna när vattnet blir duschvarmt. Det blir det inte. Jag torkar fötterna och klär på mig. Nej inge varmvatten i kök eller badrum heller.

Då ringer jag morbror Toppen. Sätt på kaffe så kommer jag säger han. Det tar fem minuter sedan är både han och moster Barbro här.
Morbror Torgny ringer Luleå Energiverk. Varmvattnet är avstängt till eftermiddag för ett arbete. De har skickat lapp om det. Jag har glömt att tömma brevlådan. Å så glad jag blir. Det är så pinsamt när någon kommer och ska fixa med vatten eller värme. Om jag får obegripliga frågor. Jag är jättedålig på såna saker.
En gång i tiden jobbade en sommar åt Luleå Energiverk. Jag läste av vattentätare i Sunderbyn. På den tiden gick man runt med en pärm och skrev upp siffrorna på hur mycket hushållen hade förbrukat. Nu räcker det med att skicka ett sms själv om hur mycket som gått. Tror jag.

Jag ser en skata som flyger i den hårda vinden. Skrämda löv flyger med fart. Allt ordnar sig. Jag kan inte bo i mitt hus om jag inte hade kusin och morbror.

I alla fall har jag rengjort RobotRut så hon får vila sin vintervila. Mamma kommer med färdtjänsttaxin vid ettiden. Idag ska vi äta palt. Inte gammal som förra gången utan ny.

Hundägarna som går förbi har tagit på sina mössor. Hösten har kommit till Sunderbyn.

Så glad jag är att det inte var mitt fel. Utan Luleå Energiverks

  • 170 visningar
  • Nära Gallringsvägen , Södra Sunderbyn

Gillar

Kommentarer

passionärsliv
,
Idag har hösten kommit hit också. Bara 10 grader regn, hagel och blåst. Det går bli vantar på vid nästa cykeltur.
Ha en bra hemresa imorgon, visst skulle du väl åka hem till Östersund i morgon?
nouw.com/passionärsliv
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229