Strålande väder. Fredag den 21 september. Jag njuter av den stilla morgonen. Hoppas du också sovit gott. Jag har duschat och ätit frukost. Efter lite tvekan gick jag ut och plockade lite röda vinbär att strö på yoghurten. Vinbärsbusken har vuxit så grenarna hänger ut över tomtgränsen till grannarna. Jag känner mig som en vinbärstjuv när jag står där. Jag ser mig om först så grannarna inte är ute.

Nu så ska jag ta en påtår kaffe. Mamma ska till hälsocentralen i dag men sedan kommer hon med färdtjänsten. Det är bara en halv mil mellan Gammelstan där mamma bor och Sunderbyn.

Jag får en liten videofilm på messenger från min dotter. Det är barnbarnet som läser Alfons Åberg. Han kan boken nästan utantill. Det danska tonfallet är nästan borta. Nu låter det lite som norrbottniska tycker mormor sig höra.

I dag fyller tvillingmamman Maria i Örnsköldsvik år. Grattis Maria! Hälsa flickorna. Maria är vännerna Irene och himmelsPers dotter. Matteus hette min morfar. Josef Matteus. Grattis himmelsMorfar på namnsdagen!

Jag och septembersolen

  • 162 visningar
  • Nära Gallringsvägen , Södra Sunderbyn

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229