Jag vågar inte klippa gräset. Jag är rädd för att jag ska klippa på Ruttans trådar. Ruttan är min robbotgräsklippare. Men det värsta är nog att jag inte vet var gränsen går. Det finns inget staket eller häck mellan mig och grannen. Så pinsamt om jag går och klipper på deras gräsmatta. Jag måste diskutera det här med min kusinbror Magnus som kommer i kväll.

Det var länge sedan jag skrev nu. I morse plockade jag upp kvistar på tomten. Tog fram utemöblerna och tvättade dem. Bordet satt fast i gräsklipparen så jag fick hålla på länge innan jag fick ut den från bodan. Så nöjd jag är att jag klarade det. Sedan plockade jag en sommarbukett och satte på bordet. Nu kan ni fika med mig när ni vill. Men inte i eftermiddag för då ska jag cykla till mamma i Gammelstad. Moster Barbro ska cykla med mig halva vägen. Hon ska hälsa på sin syster som också bor i Gammelstad.

Jag gick själv med Josefs cykel till morbror Torgny. Magnus pumpade den igår men sadeln är för hög. Så jag drog cykeln till Torgny och Barbro. Josefs cykel är en racermodell. Barbro lånade mig sin cykel istället. Den passade mig bättre. Barbro har vunnit på Postkodmiljonären. Inte en miljon men väl en cykel. Nu är jag klar för cykeltur.

Vi fikade på morbror och mosters veranda. De har så mysigt med hammock och sköna stolar. Kaffe och sång från talgoxen bjöd de på. Och muffins.

Jag vågar så mycket. Det är bara det här med gräset och gränsen. Annars cyklar jag genom sommarbyn. I frihet och solsken.

Ses hos mamma.

Barbro planterar

Talgoxen hyr Torgnys holk

Min lånade cykel

Sommarhimmel i Sommarbyn

  • 214 visningar

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
,
Inget går upp mot en cykeltur i härligt vädernouw.com/stenhagenbettan
Blundaochsvälj
,
Nä knappast😊nouw.com/blundaochsvälj
IP: 82.99.3.229