Vår bästa tid

Vi möts på den smala skogsstigen. Vi är båda joggare så hon ler mot mig och jag ler åt henne. Så borde alla möten vara.

Min man och min hund har jag sprungit ifrån. Bara för ett tag sedan gick jag alltid bakom Kalle och ville inte möta någons blick. Nu tänker jag att här kommer jag och tar plats.

Juli slösar med solsken och det är skönt med skuggan i skogen.

Vi drar till fjällen som Markoolio sjunger. Där är det lite svalare för oss och hunden. Vår altan på lilla gatan är för varm.

”Åre 86”står det på skylten vi åker förbi. Men vi ska till andra sidan av Åre. Den lugna sidan. Prästkragarna lyser vid sidan av vägen och när vi åker över bron till Rödön ser vi folk som badar. Vi åker förbi en jordgubbsodling. Men jordgubbarna är inte mogna än här norra Sverige. I Norrbotten mognar de först i augusti.

Son Fredrik är fortfarande på fjällvandring och svärdotter Matilda och barnbarnet Sally är i Krokom hos mormor och morfar. Dotter Jenny och pojkvännen Sajmir städar ur Sajmirs lägenhet. Tråkigt jobb som måste göras. Barnbarnet Adam är på Fritids. Och mamma höll jag på att skriva. Mamma är en ängel nu. Precis som Pippi Långstrumps mamma och många många andra mammor. Som inte finns men aldrig glöms.

Kanske är den här tiden trots allt vår bästa tid. Vi är inte längre unga. Men vi sjunger ändå.
1 Maria och Kalle på vägen tillsammans. Så har det varit sedan 1982.
2 Nu ska farmor bada! Foto taget av Matilda 1 juni 2021.

  • 70 visningar

Gillar