Solig morgon i Sunderbyn. Gerhard har namnsdag. Jag hade en Gerhard i min klass på högstadiet. Grattis till dig var du nu finns. Jag fick åka till Gammelstad med buss. Vi som var från byarna runtom fördes samman i en klass. Ska ni hem och mjölka sade eleverna från Gammelstan. Det var ju en komplimang. Tänk att de trodde vi kunde mjölka. Det är inte många som kan handmjölka nuförtiden. Den enda som jag känner är min man Kalle. Han fick rycka in och mjölka när hans mamma inte kunde. De äldre syskonen kunde inte konsten. Så det fick bli lillebror som är tio år yngre. Men korna mjölkade lite sämre när det inte var hans proffsiga mamma som mjölkade säger Kalle.

Ni får det vara bra. Jag dricker min tredje kopp kaffe nu.

På radion pratar de om politiken och om vem som är störst. Stadsminister och Talman är ett problem. Vi får se. Det är svårt att hänga med.

Valet för mig i dag är om mamma ska komma hit eller jag ska komma dit. Bäst att låta mamma bestämma. Det är hon van som gammal småskollärarinna.

Här är min mammafröken med sin klass på Sunderbyskolan 1960. Året efter föddes jag. Då fick hela klassen komma upp till lärarbostaden och titta på babyjag. Nu är skolhuset rivet och nedlagt.

  • 130 visningar
  • Nära Gallringsvägen , Södra Sunderbyn

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229