Till Luleå ska hon inte Umeå. Det här är fel säger Kalle som står bakom mig. Busschauffören suckar. Då måste jag göra om allt. Jag tyckte hon sa Umeå. Är det mitt fel som inte kan tala tydligt eller chaufförens som inte kan lyssna ordentligt. Men fel blir det alltid.Varje gång jag ska åka buss.

Det här är min resedagbok. Jag sitter på bussen. På väg bort men hem. Vi lämnar ett regnigt Östersund.

I går hade jag två möten hemma. Det första var inte sorgligt. Det andra var sorgligt. Kristina ska sluta. Jag vill inte ha någon ny arbetsterapeut. När allt var som mörkast kom Syster Empati till mig. Vi hjälptes åt. Mina mål och drömmar var stora. Men aldrig för stora för Syster Empati. Hon lyste upp hela ångest och traumaavdelningen på psykiatrin.

I fem år jobbade vi tillsammans.Från noll till hundra. Nu märks det knappt att jag har en hjärnskada. Utom när jag ska åka buss. Men Syster E och jag kommer alltid på lösningar. Vi har ställt min iPhone så den ringer när jag ska byta buss. I fall jag skulle somna. Men det är inte troligt. När det är så roligt att prata med er. Vi har elva timmar på oss.

Mina tårar rann jag kunde knappt se på Syster E. Hon betyder så mycket för mig. Jag har ett särskilt hjärta för henne. Men vi bokar en ny tid i alla fall säger Kristina. Inte syster Empati utan Kristina säger det. Vi ska träffas och fika nästa månad. Som goda vänner. Så fantastiskt roligt det ska bli. Vi behöver inte prata om mål och strategier. Vi kan prata och skratta. Utan sekretess.

  • 106 visningar

Gillar

Kommentarer

passionärsliv
,
Ha en bra resa. 💚nouw.com/passionärsliv
Blundaochsvälj
,
Tack min vän💚nouw.com/blundaochsvälj
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229