Vad sömnig jag blir. När det regnar hela dagen. Jag ska inte städa mer i förrådet. Inte idag i alla fall.

Min man Kalle och son Fredrik kör hem traktorn till Frösön i dag. I morgon ska Kalle åka tio mil med traktor. Han ska ha den i Berge. Egen traktor . Det är kul att Kalle uppfyller sina drömmar nu när han blivit pensionär.

Jag hittar ett gammalt foto igen . Från 40-talet. Det är ungdomar som besöker Storforsen utanför Älvsbyn. Det är min mamma som sitter i mitten på stenarna. Mamma vill alltid åka till Storforsen. Vi andra börjar bli lite less på forsen. Nu förstår jag varför. Hon vill återuppleva sina ungdomsminnen. Jag vet att mamma hade fästman före hon träffade pappa. Kanske är det någon av kavaljererna i bakgrunden.

Nog behöver gräset vattnas men nu räcker det snart. Ruttan verkar fungera i regn också. Hon ser blöt ut men klipper lila bra.

Kusinbror kommer i kväll. Men först ska han övningsköra med dotter Alma. Det går jättebra för henne. Körkortet är nog nära nu. Jag vet när hon ska köra upp. Då ska jag trycka på hjärtat för henne.

Annars händer det inte mycket här i Sunderbyn. Alla verkar hålla sig inomhus. I morgon är det fredag. Då brukar det vara bättre väder.

Ungdomsgäng vid Storforsen på 40-talet

  • 112 visningar
  • Nära Luleå V

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229