Trygg

Ljuset kommer in genom persiennernas smala springor. Jag är van att vakna uppe på övervåningen med utsikt. Nu får jag vakna i källarrummet. Dit har vi flyttat sen två månader. Så länge en renovering efter vattenskada varar.

Jag smyger upp för att inte väcka min man. Godmorgon säger han. Kalle är förstås vaken. Han vaknar alltid först. Jag brukar sova ända till klockan åtta då min medicinsnurra ringer. Kalle har hjälpt mig att förnya mina recept. Ifall vi skulle bli sjuka i den här nya influensan.

Det luktar gott av kaffe. Nu kommer Sigge tassande och efter kommer husse med kaffebrickan. Det är fredag. Tyst och lugnt. Niklas har inte kommit än. Niklas är vår nye hantverkare.

Tänk så fint det ska bli med nya golv i köket, hallen, två toaletter och grovköket. Nu kommer Niklas. Sigge blir glad. Han blir alltid så omklappad av alla hantverkare. Det var inte Niklas utan Micke som kom. Kalle och Sigge känner hantverkarna. Jag lärde bara känna Kajsa och hon har målat klart nu. Det brukar ta lång tid för mig att känna mig avslappnad med nya personer. Med Kajsa var det annorlunda.

Hoppas du också har sovit gott och vaknar frisk. Kanske har du ont någonstans. Jag trycker tre gånger på mitt hjärta och önskar dig lindring.

Mitt program för dagen ser ut så här. Först påtår, sedan pratpromenad med Syster Stöd den yngre och efter det skapargruppen. Vi ska fortsätta att lära oss teckna. Sväris Matilda kommer med katterna och i kväll går jag till barnbarnet och nattar honom. Senare blir det Skavlan och jag somnar tryggt lutad mot min man.

Godmorgon kära vänner

  • 123 visningar

Gillar

Kommentarer

Ditten_datten
Ditten_datten,
En sån dosa har min man oxå..då han glömmer bort att ta sina mediciner
nouw.com/ditten_datten
Blundaochsvälj
Blundaochsvälj,
Ja den är perfekt för glömska personer
nouw.com/blundaochsvälj