Det är morgon en ny dag på Lilla gatan. Luften är mjuk efter regnet. Vi har sovit med öppet fönster. Den här veckan är årets ljusaste. Midsommarveckan. På onsdag åker vi till Norrbotten igen. Hoppas vi får se solen. Nere vid kusten syns midnattssolen nästan. JMen om man åker en liten bit till Brännaberget i Kalix kan man se den. Jag är född tio mil från polcirkeln. Mitt första lärarjobb var i Tärendö. Tio mil norr om polcirkeln. Solen blev bara aningen röd en stund innan den började stiga igen. Nils ni vet meteorologen på tv säger att det blir en regnig midsommarafton.

I min almanacka står det syster Stöd kl tio och Trudes slingor kl 13. Apoteket och lägg tjälknul i saltlake står det också. Vi har lagat älgkött inatt. Så enkelt och gott. Bara ställa in en frusen stek i 75 grader i 12 timmar. När vi vaknar är den klar.

Hej då säger min man Kalle och jag får en hastig morgonpuss. Så fint att han kommer ihåg det efter 36 år tillsammans. Kalle har inte riktigt vant sig än. Att vara pensionär. Så han åker till jobbet. Men han kommer hem och äter grötlunch med mig.

Mina kära barn har sitt arbetsliv framför sig. Son dotter och svärdotter arbetar inom vården. Hela juli. Så bra då kan de som jobbat länge få semester. Min mamma är 87 och jobbar som underhållare på äldreboendet. Hon spelar på sitt piano. Jag är en sjukskriven lärare. Som fick en hjärninfarkt för fem år sedan. Jag har en Himmelsbror och många kusiner och släktingar. De har jag som syskon.

Jag jobbar numera med min blogg. I dag är jag så glad. För jag har fått nya följare.


Här är jag och mina viktigaste saker. Förutom familjen förstås. Bloggen och hjärtat. Hjärtat bär jag med mig på dagen och sover med det på natten. När jag trycker på hjärtat försvinner stress och oro och nedstämdhet. Det är inget trolleri bara helt vanlig tröst när hjärnan inte gör som jag vill.

God morgon. Oj klockan är mycket . Måste gå och klä på mig och göra mina morgonsysslor

  • 116 visningar
  • Nära Frösön, Östersund

Gillar

Kommentarer

passionärsliv
,
På Brännaberget har jag varit och tittat på midnattsolen. Den 21/6 1968. 💚 Dagen efter gifte vi oss i Björkfors kyrka.💗 Ja det är länge sen fast nästan igår. Visst är det märkligt.
Kul att du fått några nya läsare. De kan vara glada att de hittat dig.
nouw.com/passionärsliv
Blundaochsvälj
,
Så fint att du också sett midnattsolen 💙nouw.com/blundaochsvälj
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229