Junikvällen lyser ljus. Min man har kommit hem från stugan. Han har sett sitt livs största naturupplevelse. Ett rådjur med nyfödd kalv under magen. Som tur var blåste vinden så att hunden Sigge inte fick lukten på den. Den bilden kommer jag att bära med mig länge säger Kalle.

I morgon är en vanlig junivardag. Jag ska på promenad med syster Stöd. Det ser jag fram emot.

Min vän Cecilia vill att jag ska spela boule med henne på tisdag. Men då är jag på väg till Sunderbyn. Det går inte att vara på flera ställen samtidigt. Även om man vill.

Jag tänker ofta på min förra arbetskamrat Inger. Hon kämpar på Umeå sjukhus på Onkologen. När hon kryat på sig ska vi gå på pilgrimsvandring. Det har vi bestämt. Det har blivit uppskjutet men snart blir det av.

Juninatten blir aldrig av skrev någon poet jag har glömt vem. Det är inte sant. Sommarnatten är här nu. Den sover med dig på en grön bädd som doftar av syren. Jag såg en syrentjuv i dag. Hon tog några lila syrener vid Majas hus. Maja är himmelsboende så hon delar nog gärna med sig till oss andra. Kalle kan du stjäla några syrener till mig frågar jag.

Snart har jag egna syrener

  • 132 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
,
Blundaochsvälj
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229