Jag tar tjockt med färg. Det är lättast så. De solblekta bräderna är färgtörstiga. Jag sitter på en stol och målar lågt. Kalle är vid samma vägg och målar högt. Men han tar tunt. Det ska ju målas ett varv till.
Nu är vi färdiga med första varvet på första väggen. Färgen skimrar vackert. Hur stod vi ut säger Kalle. Med den skarpgröna färgen. En gång var det en modefärg. Slutet av sjuttiotalet ungefär. Då var den vacker. Men inte nu. Nu tänker och tycker vi 2010tal.
En gång hade jag mörkgrönt tonårsrum med orangefärgade kuddar. Snyggt tyckte jag då. En gång hade jag svarta utsvängda byxor och röd polotröja. En gång hade jag gul kortkort kjol och vita knästrumpor. Och platåträskor. Efter mycket tjat på mamma. Hon tyckte det var olämpliga skor att springa i.
Nu är jag glad över ett pärlgrått radhus. Grönskande björkar. Och för att solen kommit fram. Lagom att torka färgen.
Det finns så många gladsaker. Steka pannkakor till sitt barnbarn. Snart kommer det att bli så. Varje torsdag. Det vet jag.

Snyggt Kalle

  • 107 visningar
  • Nära Frösön, Östersund

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
,
När jag tittar på foton från förr av mig själv tänker jag, hur fan såg jag ut. Då tyckte jag det var snyggt 😲nouw.com/stenhagenbettan
Blundaochsvälj
IP: 82.99.3.229