Jag tycker inte helger säger mamma. På veckorna händer det saker och aktiviteter här i huset i Gammelstad. Så tråkigt att husvärden inte jobbar på helgerna. Det är då som det behövs mest.

Jag förstår att mamma känner sig ensam. Hon har haft ett rörligt liv. Hela tiden har det hänt saker i mammas närhet. Hon har sprungit fort kanske för fort ibland och glömt att vila. Jag har aldrig riktigt kunna hänga med i hennes tempo. Men nu när rörligheten är begränsad blir det svårt för henne att tåla stillheten.

Men mamma jag ska berätta en hemlighet säger jag. På tisdag kommer din dotter med bussen. Det är så roligt att göra mamma glad och överraskad. Vi kommer upp till midsommar också. Då följer din dotterdotter och din dotterdotterson med. Senare i sommar kommer ditt andra barnbarn med sin fästmö och hälsar på. Det kommer att bli en underbar sommar lilla mamma. Det känner jag med mitt hjärta.

Kan du hämta en vilsen kusin på Loet i Luleå på tisdag kväll frågar jag min kusinbror. Det går hur bra som helst svarar han.

Jenny min dotter tycker också bäst om veckorna då hon jobbar och Adam är på förskolan. Det förstår alla som har barn med variation. Men när du mamma är med oss är det bästa som finns säger Jenny.

Så lycklig jag blir. Under så många år har jag varit den som tagit emot hjälp. Nu är det min tur att få hjälpa. Så gott jag kan.

Ha en underbar lördag. Den första i juni det här året. Bry er inte om kyla och regn. Det är sommar ändå.

  • 138 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229