Det blåser snö över ön idag. Kalla vindar och isiga gator på Frösön. Promenaden med hunden Sigge blir kort.

Dotter och barnbarn kommer och hälsar på. Jenny har dragit vagnen genom snön och båda två har röda kinder. Jag värmer Adams kalla kinder med händerna.

Vi äter semlor och firar fetsöndag. Till middag äter vi köttbullar med brunsås och kladdkaka med grädde till efterrätt.

Adam sitter länge med morfar och tittar på sport. Förvånande länge. Han har aldrig tidigare under sitt fyraåriga liv visat något sportintresse. Eller suttit stilla så länge.

Hemma i Sunderbyn har mamma och hennes syskon träffats i hemgården för att fira morbror Olas 85årsdag. Två systrar tre bröder och en himmelsbror. Det är Olas son Erik som tagit över hemgården och han bor där med fru och två barn.

Jag har pratat med Morbror Torgny moster Karin och kusin Magnus. Jag som tycker det är obehagligt att prata i telefon. Men jag vill veta allt om kalaset. Jag blir varm och glad när jag tänker på mamma och hennes syskon. Föräldrarna dog tidigt och på olika sätt har syskonen tagit hand om varandra. Genom sorg och glädje.

Vi har samma väder som på Vasaloppet. Så skönt att bara sitta inne och kura. Kalle löser korsord och jag skriver.

I morgon ska jag börja skriva en ny bok har jag tänkt. Eller två blir det nog. En bok om afasi och en med poesi. Det är aldrig försent. Alltid rätt tid att skriva en bok. Författaren Mary har varit sjukskriven länge nog. Dags för mig att börja jobba.

Dotter Jenny fixar en kladdkaka

Son Fredrik grillar i Berge

Kalle äter en kvällsmacka. Sigge blir sugen. Inte jag

Gör som bröderna Ture och Toulouse. Ta hand om varandra

Tack för att vi finns💙

Kalasbild. Från höger moster Karin moster Barbro morbror Torgny kusin Magnus morbror Sture moster Eva mamma Kerstin och morbror Ola💙
  • 213 visningar
  • Nära Frösövägen , Frösön

Gillar

Kommentarer

Janet
Janet,
Lycka till ska det va
Blundaochsvälj
,
Tack Janet💙Stor kram till dig!nouw.com/blundaochsvälj
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229