Bor Siv här frågar mamma. Javisst säger syster Kortids. Men det är fel Siv. Hon kanske inte bor här säger jag. Jo det har Elsa sagt hon ringde i morse. Siv bor på 2:an. Vi går in på alla avdelningar. Jag behöver inte säga något. Jag behöver bara dra rullstolen. Min mamma hon kan prata för sig. Det har hon alltid kunnat. På hjärtats avdelning bor Siv. Vi hittar henne till slut. Så bra att mamma hittar kompisar på andra avdelningar. På hennes egen avdelning är alla i sin egen tid och värld. Men syster Liza lyser upp mörkret där ute. Hon med det tatuerade hjärtat.

Syster Liza hjälper mig att fundera på vad mamma behöver. Vi skriver en lista tillsammans.

Min sociala mamma och osociala jag går ner och fikar på caféet idag igen. Äppelkaka och en dammsugare. Stora koppar kaffe med mjölk. Vi krånglar med kort och koder men får till det till slut.

Nu går vi och hälsar på lillebror Ola på femman säger mamma. Jag känner mig alldeles trött och snurrig. Så vi bestämmer oss att ta det i morgon.

Jag behöver inte laga mat. Middag bjuds på Bomvägen. Kusinbror kan inte komma han är bjuden på annat håll. Jag ska gå dit alldeles själv med mitt hjärta i handen. Nu är det mörkt och tryggt.

Ingen kan se att det är jag som kommer.

Hallå mörkret och regnet där ute. Snart kommer jag

  • 232 visningar
  • Nära Sorteringsvägen -, Södra Sunderbyn

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229