Svara då

Svara säger Maria 1. Men Svara då. Maria 1 var jag före stroken. Man ska svara när det ringer. Fast man inte vet vem det är. Jag svarar. Det är inget obehagligt. Tvärtom det är min syster som ringer. Anna i Uppsala. Tur att jag svarade. Vi brukar skrattprata och ha trevligt.

Jag har svårt att hitta orden. Jag blir Maria 3 hon som stakar stammar och stressar. Men det släpper efter ett tag och särskilt bra går det att prata med storasyster.

Jag tränar på Friskis med min träningskompis Syster Stöd. Jag lyssnar på blå musik. Då ringer det igen. Musiken tystnar. Tryck på svaraknappen säger Maria 1. Det kan vara viktigt. Svara. Hallå säger jag. Hej säger rösten. Jag är syster biståndshandläggare. Stör jag. Ja vill jag säga men det låter oartigt nej är att ljuga. Vad säger man var är orden. Hallå säger syster biståndshandläggare igen. Jag kan ringa i eftermiddag om det passar bättre. Tack säger jag.

Nu väntar jag på att svara. I mitt huvud samlas alla orden på en gång. Tänk om syster biståndshandläggare ville skriva till mig istället. Jag kan alla ord på min iPad. Hur lätt som helst. Hoppas hon ringer snart. Så jag slipper gruva mig. Det är ju eftermiddag nu. Vi kanske kan sitta här och bloggprata så går tiden fortare. Om ni har tid förstås.

Men ring då. Undrar vem det är och vad hon vill . Tänk om hon har krångliga ord och frågar två frågor samtidigt. Och jag glömmer var jag är och vad jag heter.

Jag och Syster Stöd träffade en ekorre idag. Den hade ett plommon i munnen. Jag visste inte att ekorrar tycker om plommon. Om du tittar noga på bilden ser du ekorren.

Det här är jag och två av mina systrar. Vi är på fest i Trönö någon gång på 2000 talet. Det är lillasyster Karin som har jordgubbsklänning. Bredvid henne sitter storasyster Anna. Saknas på bilden gör min andra lillasyster Elin. Jag är så glad för mina tre systrar. Egentligen är vi kusiner. Men jag tycker syster låter så fint.

Snart ringer det. Min telefon ligger på bordet och väntar.

  • 120 visningar
  • Nära Östersund

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229