Nej det står 50 tabletter på receptet. Vi har bara 100 tabletters förpackning. Jag har med mig morbror Torgny som tur är. Han försöker lösa problemet med mammas nya medicin. Apoteksdamen vägrar. Ni får åka till Råneå där har de 50 förpackning. Men vi ska ju till Kortidsboendet och möta mamma när hon kommer med sjukresan. Vi åker tillbaka till Sunderby sjukhus. Där får vi gratis tabletter av en snäll sköterska.

Men hur ska vi komma in i mammas lägenhet. Nyckeln tänkte ingen på när hon åkte iväg med ambulansen förra veckan. Mamma ringer hemtjänsten. Nej de har ingen nyckel. Jag ringer till Kalle och han ringer till hemtjänsten och får veta vem vi ska ringa till. Torgny ringer husvärdinnan och hon kommer och öppnar åt oss. Vi packar necessär kläder och medicinen som finns förpackad i en låda. Vi hittar också mammas lägenhetsnyckel. Så praktiskt.

Här kallar vi brukarna gäster säger syster Liza. Hon har vackra ögonfransar och ett tatuerat hjärta. Jag tycker genast om henne. Hon är mammas kontaktsköterska. Vi har mycket underhållning och aktiviteter här säger hon. Du kan också beställa promenadhjälp om du vill åka ut med rullstolen. Så spännande det är här säger mamma.

Lillebror hämtar storebror som bor på våningen över. Så samlas de tre syskonen och syster Liza kommer med kaffe till oss alla anhöriga. Dotter svägerska och mammas yngsta och äldsta bror. Morbror Ola är glömsk men försöker hänga med så gott han kan.

När jag kommer hem ringer Kalle. De har ringt till honom från sjukhuset och talat om att mammas skor blivit kvar på sjukhuset. De får jag komma ihåg imorgon. Jag blir alldeles snurrig. Men jag känner mig stolt att vara dotter till en så tapper mamma.

  • 168 visningar
  • Nära Gallringsvägen , Södra Sunderbyn

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229