Snögubbar och nagellack

Jag får en kram och ett leende. Så lycklig jag blir. Hej då Adam säger jag till mitt barnbarn. Vi ses i morgon. Tänk att mitt barnbarn och jag bor på samma ö. Fantastiskt. Vädret droppar och björkarna vaggar fram och tillbaka. Byggjobbarna jobbar i dag med. Fast det är lördag. Det kanske är bråttom med nyhusen på vår Lilla gata. Nya familjer vill flytta hit.

Vi har jobbat med snön idag. Jag gjorde en snögubbe. Men Adam ville hellre hacka bort isen från altanen. Så vi lekte på varsitt håll men det var roligt ändå. Men mormors nagellack får man inte leka med det har Adam lärt sig idag. Tappa flaskan på badrumsgolvet är inte bra. Då får morfar slita sig från VM från Åre och hjälpa till att städa rent från glas och nagellack. Adam är ett underbart barn med mycket fart.

Det blir så tyst och tomt i ett hus när barnbarnen gått hem. Då hörs alla andra ljud. Grannarna bankar med något. Kanske ska de renovera eller bara laga något trasigt. Jag pratar inte så mycket med grannarna. Förutom med Tilde förstås. Hon är fyra men fyller fem i år. Diskmaskinen surrar och nu hör jag en bil. Det är Kalle som kommer tillbaka. Han har skjutsat hem dottern och barnbarnet. Kvällen är inte här än. Det ligger ännu ett mjukt februariljus över oss. Här på Lilla gatan.

Ha en lycklig kväll där du är

  • 227 visningar
  • Nära Frösövägen , Frösön

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
En härlig dag har du haftnouw.com/stenhagenbettan
Blundaochsvälj
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229