Mina ord försvann. Allt jag skrev är borta. Om jag ska försöka minnas var det så här berättelsen började. Skulle jag tro.æ

Det mulnar på. Jag har inte talat än. Bara skrivit. Här i vinterbyn är det tyst. Snön gör alla ljud mjuka. Jag ska packa och städa undan veckan som gått. Åka hem . Åka bort till mitt hem. Jag längtar efter Kalle och Sigge och tvättmaskinen som står klar.

Men det är sorgligt. Jag går runt och vänjer tanken. På att resa imorgon.

När man är ung drömmer man om att få resa ut i vida världen. Det är så mycket som fantiseras och drömmes om. Detta hör ungdomen till. På äldre dagar kommer man snart underfund med att allt inte överrensstämmer med uppfattningen från ungdomsåren. Allt blir kanske inte heller verklighet av. Ett besök till sin huvudstad vill man åtminstone ha gjort innan man lägger sina ögon tillhopa skriver min far Lars Degerman i sin uppsatsbok från 40-talet.

Vad drömde du mer om pappa. Jag vet inte jag minns inte. Jag hann aldrig träffa dig på äldre dagar. Jag kan bara gissa.
Det är fantastiskt att vandra här. Och hitta minnen här och där. Jag ska passa på nu. Att leva och resa. Innan jag lägger mina ögon tillhopa.

I sommar ska jag resa till Jörn med kusinbror. Och imorgon ska jag resa till Frösön.

Folkskollärare pappa Lasse
Foto skulle tro början av 50-tal. Skulle tro att det är Hindersöns skola. Där hade han klass 1 till 6 i samma klass. Jobbigt skulle jag tro.

Tur att det inte är jag som ska skotta altanen här ute. Det får vårsolen göra.
Det dröjer länge. Skulle jag tro.

  • 108 visningar
  • Nära Södra Sunderbyn

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229