Vi är i södra Lappland nu. Jag såg en hund i Vilhelmina den låg under bron till järnvägsstationen. Så snällt. Hoppas matte eller husse kommer snart. Sigge vet att matte kommer snart. Sigge är vår finnspets från Finland. Han är tio år redan. Nyss var han valp och vi hämtade honom just här i Vilhelmina. Han och hans små syskonvovvar åkte färja över havet till hunduppfödaren. Bara tre månader gammal fick han skiljas från sin mamma Vilda. Sigge hette Toppi från början men dottern döpte om honom till Sigge.

Jag fick också skiljas från min mamma när jag var tre månader. Men min mamma kom hem varje dag efter skolfrökenjobbet. Tre månaders barnledighet fick mamma. Tur att det blivit bättre nu. Jag fick vara med hembiträdet Rut. Rut precis som jag heter. Rut skötte mig storebror Anders och hushållet. Tant Rut var gammal. Vi hade en ung barnflicka ett tag som hette Mary. Precis som jag när jag är ute och reser.

Så mycket bättre det är att åka buss på sommaren då det är ljust hela dagen. Det finns så mycket att se. Hus med fina planteringar och hus som ser ut som på skroten i norra Sunderbyn. Undrar om skroten finns kvar. Vi brukade ibland gå och titta på alla rostiga bilar mina bästisar och jag.

Vilhelminahund

Nu är det 15 grader varmt! Bättre och bättre ju närmare Jämtland vi kommer. Nästa stopp är Dorotea. Där ska ni inte kliva av. Bara om ni ska till Åsele eller Umeå. Sitt bara lugnt kvar så kommer vi med rätt buss till rätt plats.


  • 170 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229