Målarstund. Skrattstund. Kaffestund.Det är måndag och träff med Afasiförbundets Skaparcirkel. En stund är tanken fri och skapande.

Cecilia är solbrun och vacker med massor av småflätor. Jag är blek och har bara en fläta. Åsa har en ny tuff frisyr med rätta färgen till hennes blå ögon. Hur resten såg ut minns jag inte. Men jag minns Cecilias fina blå kruka med vårgräs i. Åsa målar gula liljor och jag målar gula och blå påskkycklingar.

Alla är koncentrerade och rummet håller andan. Nästa gång ska vi plantera levande blommor och gången därpå ska vi måla krukor. Vår cirkelledare Syster Skap som heter Lena håller oss i gång och aldrig är vi sysslolösa.

Vid kaffet berättade Syster Å en tokig historia från hennes skoltid. Vi skrattade så vi nästan inte kunde hålla oss. Tur att det inte gick för oss som för Syster Å och hennes skolkompis. Syster Å var kissnödig när hon åkte skidor och ramlade. Hon skrattade tills hon skrattkissade ner sig. Men hon var inte ledsen för det. Hennes kompis skrattade åt att hennes kompis skrattade så hon skrattkissade också ner sig. Sen skrattade båda åt att de hade skrattkissat. Det har säkert hänt fler än som vågar tala om det.


Vi fick gula ärtor av Syster S. De planterar vi på ett fat med jord och ställer i fönstret. Sen kommer det att bli ätbart ärtgräs enligt Syster S.

  • 118 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229