Hallå i bussen.Hoppas ni alla sitter på rätt buss. Den här ska till Ume. En del av er kanske ska vidare norrut och en del ska till sjukhuset.
Umeå sjukhus är regionsjukhus för hela Norrland. Senast jag var på sjukhuset var när jag hade fått stroke. Då åkte jag ambulansbuss.

Men i mitten på 1990 talet åkte jag den här sträckan många gånger för att hälsa på min bror. Han opererades fick strålning och cellgift. Inget hjälpte. Hjärntumören spred sig och växte. Den 22 september blev Anders min Himmelsbror. Jag får ibland hälsningar från Anders kompisar i Sunderbyn. De har inte glömt honom och höjer en skål för honom när det är fest. Så rörande. Men att Anders kompisar plötsligt blivit över 60 år är obegripligt.

Om ni somnar här i bussen gör det inget. Det är tre timmar kvar till Ume. Jag har larm på min telefon så ingen ska missa att stiga av. Eller också kan ni luta er tillbaka och bara njuta av den vackra höstdagen. Vädret är någonstans mellan sol och regn. Låt era tankar fara och flyga som de vill. Tänk grått tänk blått. Tänk vilken färg du vill. Du behöver bara åka med. Om du inte går på Umeå universitet och måste plugga förstås.

Vi åker vi väg 92 och närmar oss Åsele. Ingen stiger av. Ingen vill åka så här kort. Jag tror att alla vill till Ume. Men vi får se.

Nu gungar vi vidare

  • 106 visningar
  • Nära Åsele

Gillar

Kommentarer

alicemalmstrom
,
Tycker verkligen att dina inlägg är intressanta att läsa! 😃 nouw.com/alicemalmstrom
Blundaochsvälj
,
Men så glad jag blir💙nouw.com/blundaochsvälj
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229