Beredvilligt är ett ord som passar. Ni är beredda och villiga att hjälpa människor. Som sjuksköterskor gör ni världen ljusare och bättre. Ungefär så sade prästen i Frösö kyrka.

Det är fullt i kyrkan när sjuksköterskorna tågar ut till Jämtlandsången. Jag glömmer allt folk. Det är för Matildas skull jag är här. Matildas föräldrar har fått åka ända från Uppsala för att vara med. Vi sitter bredvid varandra i kyrkbänken. Alla står upp när de 60 nya skjuksköterskorna tågar ut. Jag gråter några tårar men hejdar mig så inte mascaran ska börja rinna.

Matilda går bredvid sin kamrat Emelie. De är så vackra både inuti och utanpå. Starka också. Det behövs som sjuksköterska. Matilda har spelat fotboll och Emelie är tyngdlyfterska.

Nu är det paus några timmar. För att dricka kaffe och gå ut med hundar. Sedan fortsätter festen med middag hos sjuksköterskan Matilda och hennes doktor Fredrik. Vilket oslagbart par. Gtattis region Jämtland Härjedalen!

Bild 2 Grattis Matilda och hennes vänner Emelie till höger och Denise till vänster
Bild 3 Frösö vackra kyrka
Bild 4 Matildas mor och far
Bild 5 nya sjuksköterskor
Bild 6 Matilda och Emelie tågar högtidligt ut till musik av Petterson-Berger
Bild 7 Tack min fina vän och frisör Carola Svedberg för att du gjorde mig fin till Huldas examen.Så roligt att du lär mig om smink och sånt. Ser ni att jag har rosaglittrande ögonlock.

Fortsättning kommer senare

  • 298 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer

passionärsliv
,
Grattis Matilda och grattis till er som har tiren att ha en så fin svärdotter. Nu är hon och jag nästan kolleger, fast jag är ju passionärssyster.nouw.com/passionärsliv
Blundaochsvälj
,
Å så fint att Du är Syster Passiönär💙nouw.com/blundaochsvälj
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229