Scott och Saga

Fredrik kan du komma hit. Sigge har fastnat med kopplet i stängslet. Men jag får loss linan själv innan sonen kommer.Så bra nu när jag tränar på klaramigsjälvpromenader. Strax efteråt drar Sigge iväg till skogs och trasslar in sig i sina egna ben. Han är omöjlig när han känner lukten av älg eller vad det är. När jag kommer hem säger Kalle att jag glömt hundsele.

Det blåser i träden idag men vinden kan inte överrösta fågelsången. Jag lufsar fram i mina storstövlar och flisjacka. Det är blött i gräset och lite kallt i luften. Men vadå. Det är sommar.

Det kommer en bil på landsvägen. Det är det enda som visar att här finns folk. Sigge passar på att skälla ut bilen som stör friden. Vi kommer till hagen. Hästen Scott blänker i solskenet och böjer lätt på nacken. Kvigan Saga ligger i gröngräset och tänker. Jag har blivit presenterad för djuren. Så nu vet jag vad de heter. Vi känner varandra lite redan.

Min man och son måste använda ställningar för att bygga. Så hög är min bastu. Än så länge. I kväll har Fredrik tagit ledigt. Han ska åka och hälsa på kompisar i Åre.

Jag sitter ute och skriver. Här på altanen i stugan är det vindskydd. Snart ska jag gå in och ta rätt på disken och förbereda lunch. Det blir potatissoppa med purjolök och egen gräslök. Varma mackor ska jag också göra.

Så vandrar livet i fjällbyn vidare. Den här sista veckan i Juni.
Så roligt att se på när min bastu växer upp

Scott och Saga

Fredrik var försiktig

Dagens blomma. Rosa rödblära. Nedan dagens hjärta av sten

Haha när Sigge är ute och går äter jag upp hans hundmat säger Toulouse.

  • 138 visningar

Gillar

Kommentarer

passionärsliv
passionärsliv,
Fantastiska vyer.
Längst ner i landet har vi 31 grader idag. Skuggläge gäller.
nouw.com/passionärsliv
Blundaochsvälj
Blundaochsvälj,
Å var så snäll och skicka några varmgrader hit upp💙nouw.com/blundaochsvälj
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229